Ekonomi
31 Mayıs 2017 12:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:12

Tekstil devine iflas davası!

Tekstil devi Mensa Mensucat'a alacaklı bir şirket tarafından iflas davası açıldı. Mensa'nın avukatı borcu ödemek istediklerini ancak çok yüksek faiz talep edildiğini kaydetti.

Tekstil devine iflas davası!
Adana'da kurulu yarım asırlık Mensa Mensucat'a alacaklı bir şirket tarafından önce icra takibi başlatıldı ardından iflas davası açıldı. 

Hürriyet'in haberine göre, birkaç yıl öncesine kadar Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşları listesinde olan Mensa, dünyanın en büyük 200 entegre tesisinden biri konumundaydı. Mensa’nın avukatı ise ‘Borcumuzu ödemek istiyoruz ancak istedikleri faiz çok yüksek’ açıklaması yaptı.Eski unvanı Mensa Mensucat olan Mensa Sınai Ticari ve Mali Yatırımlar A.Ş’ye yönelik dava Bakırköy Ticaret Mahkemesi’nde açıldı. 23 Mart günü açılanYarım asırlık tekstil devinin iflası istendi
davayı Yatırım Leasing (Yatırım Finansal Kiralama A.Ş) avukatları açtı.

804 BİN EURO'LUK BORÇ

Dava dosyasından edinilen bilgilere göre Yatırım Leasing, Mensa’dan olan toplam 804 bin Euro’luk alacağı için üç yıl önce şirkete karşı icra takibi başlattı. Mensa’nın avukatları bu takibe itiraz etti. İtiraz incelemesini İstanbul İcra Hukuk Mahkemesi 4 Haziran 2015 günü karara bağladı. Mahkeme, hesaplanan faiz oranı dışındaki itirazı geri çevirdi.

Mahkemenin bu kararından sonra da taraflar arasındaki sorun çözülemeyince alacaklı taraf avukatları bu kez iflas takibine geçildi ve iflas istemi ile yeni bir ödeme emri gönderdi.

Mensa tarafı iflas istemli ödeme emrine itiraz etti. Yatırım Leasing avukatları ise, bu itirazın iptali ve şirketin iflasına yönelik geçen hafta yeni bir dava açtı. Dosyanın görüldüğü Bakırköy 5. Asliye Ticaret Mahkemesi ilk duruşma için 19 Temmuz’a gün verdi.

'FAİZLER ÇOK YÜKSEK'

Mensa’nın avukatı Rasime Eşelioğlu ise “Bütün malvarlığı duruyor. Fabrikanın üzerinde bulunduğu alan 100 dönüm. Ki arazisi bile çok değerli. Bu alanda çok değerli tesisler var. Müvekkil, borcun ödenmesi için defalarca masaya oturdu ancak, talep edilen faizler çok yüksek bu nedenle anlaşmaya varılamıyor. Yoksa müvekkil borcun ödenmesi için elinden geleni yapıyor” dedi.