Konut Haberleri
08 Eyl 2017 14:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:24

Teksas'ta ev sahipleri hala kira istiyor

ABD'nin Teksas eyaletinde meydana gelen kasırgada birçok ev sular altında kaldı. The Guardian'ın aktardığı habere göre ise ev sahipleri o evlerde kalan kiracılardan hala para alma çabasında.

Teksas'ta ev sahipleri hala kira istiyor
ABD'nn Teksas eyaletinde meydana gelen kasırgada birçok ev ağır hasar gördü.

Amerika'nın saygın gazetelerinden The Guardian'da yer alan bir iddia ise oldukça dikkat çekici. Gazeteye göre  Houston'da sel altında kalan evlerde kalan kişiler, ev sahiplerinin hala kendilerinden kira almaya çalıştığını, kendilerininse hiçbir şeyi kalmadığını bildirdi. 

Ücret artıyor

Kirada oturan kişiler, "Ev sahiplerimiz bizden kira ödememizi ve gecikme için de para vermemiz istiyor. Her geçen gün de istedikleri para artıyor" ifadelerini kullandı.  Rocio Fuentes isimli bir kiracı, "Kalamadığımız bir ev için kira veriyoruz. Bize 'yalnızca siz bu durumda değilsiniz' diyorlar, ancak ne yapmamız gerekiyor? Hiç paramız yok. Verecek bir şeyimiz kalmadı" diye konuştu. 

Hiçbir şeyleri kalmadı

Bölgede yaşayan kişilerin kalacak yer bulmakta zorlandıkları aktarılırken, Houston'da bir evde yaşamakta olan işsiz bir kadın "pek çok mülk sahibi neler olduğuna dair bir fikre sahip değil, kaba davranıyorlar ve insanları evden atmaya çalışıyorlar" dedi.


Geçtiğimiz hafta ABD'nin Teksas eyaletini vuran Harvey Kasırgası yüzünden 50'ye yakın insan hayatını kaybetmiş ve 180 milyar dolara yakın hasar oluşmuştu.