Konut Haberleri
04 Haz 2017 17:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:13

Teknik Yapı Riva projesine talip!

Markalı konut üreticisi Teknik Yapı yeni projelerini hayata geçirmek için hazırlanıyor. Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, Riva arazisine de talip olacaklarını belirtti.

Teknik Yapı Riva projesine talip!
Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, gayrimenkul sektörünün eylül ekim aylarında ciddi bir atağa kalkacağını öngörüyor.

Teknik Yapı olarak yıl sonuna kadar 5 yeni projeye başlayacaklarını anlatan Durbakayım, ancak bu süreçte yeni 'sürpriz' projelerin de ortaya çıkabileceğini söylüyor.

Bu arada şirkette ayrı bir heyecan yaratan başka bir proje daha var. Emlak Konut GYO'nun mülkiyeti Galatasaray'a ait Riva arazisi için bu hafta ihaleye çıkacağını hatırlatan Umut Durbakayım, "Riva, doğayla iç içe, çok güzel bir yer. Emlak Konut'un işin içinde olması büyük bir avantaj. Galatasaraylıyız. Galatasaray, Emlak Konut ve Riva'nın bir projede birleşmesi bizi daha da heveslendirdi. Bunların yanında Teknik Yapı da neden olmasın" diyor.

EYLÜLDE SEKTÖR HAMLE YAPACAK

Referandum sonrasında gayrimenkul sektöründeki durum nasıl?

Referandum öncesi sektörde bir yavaşlama vardı. Fakat bu süreçte bizim sektör olarak şöyle önemli bir avantajımız oldu: Emlak Konut GYO'nun yarattığı kampanyalar ülke çapında gayrimenkul sektöründe sinerji yarattı. Satışlara hareket geldi ve referandum durgunluğundan etkilenmedik. Özellikle son 1 haftada piyasada iyi bir hareketlilik gözlemliyoruz. Siyasi istikrarla birlikte taşlar yerine oturmaya başladı. Eylül, ekim aylarında inşaat sektörünün bir hamle yapacağını düşünüyorum.

Ankara ve Trabzon’da projeler gündemde

Bu hafta yeni lansmanınız olacak. Sırada başka projeler de var mı?

Maltepe - Kartal'da büyük bir projeye başlayacağız. Onun haricinde Fikirtepe'de kentsel dönüşümden gelen 2 projemiz var. Yine Kartal Bölgesi'nde 2 tane daha kentsel dönüşüm projesine başlayacağız. Bu arada yeni yerlere de bakıyoruz. Geçen hafta Ankara'daydım, orada da bazı görüşmelerimiz oldu. Trabzon da gündemimizde. Başka sürprizler de olabilir.

Bu üçlü bizi heveslendiriyor

Ne gibi sürprizleriniz olacak?

Yeni ihaleler var. Emlak Konut'un Riva ihalesinin ilk oturumu bu hafta yapılacak. Biz de katılacağız. Riva, doğayla iç içe çok güzel bir yer. Burada güzel bir proje olacağına inanıyorum. Emlak Konut'un bu işin içinde olması büyük bir avantaj. Galatasaray, Emlak Konut, Riva birleşince bu durum bizi heveslendiriyor, 'Bunların yanında neden bir de Teknik Yapı markası olmasın' diyoruz. Proje için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bence Emlak Konut'la Galatasaray'ın yanında Teknik Yapı da olursa çok iyi olur.

Haftasonu şantiyeleri gezerdik

Teknik Yapı'de ikinci kuşaksınız. Kolay oldu mu yönetime girmeniz?

Kendimi bildim bileli babamın yanındayım. Haftasonu gezmelerimiz, şantiye gezmesiydi. Ama babamın oğluyum diye gelip koltuğa oturamayacağımı biliyordum. Bu yüzden Yıldız Teknik Üniversitesi'ni bitirdim ve 1998'de tam zamanlı çalışmaya başladım.

Kimse çimento indiriminden söz etmiyor

Bu ara gündemde bir de demir var. Ne olacak bu demir konusu?

İnşaatta bazen demirde bazen çimentoda bazen de betonun ham maddesi alegrada sıkıntı olur. Ancak demire yüzde 30 zam gelmesinin inşaat maliyetine etkisi ancak yüzde 1-1.5 seviyesindedir. Herkes demire gelen zamdan bahsediyor ancak kimse çimentodaki indirimden söz etmiyor. Çimento fiyatları 10 TL civarında ucuzladı. Demir fiyatları bugün çıkar yarın iner. Ortada panik havası yaratacak bir durum yok.

Cadde'ye inşaat kısıtlaması geliyor

Bağdat Caddesi'nde şu anda projeleriniz var mı?

4 projemiz var. Biri caddenin en büyük projelerinden biri olan Suadiye Sahil Sitesi.

Cadde şantiye görünümünde. Bölgenin en eskilerinden olarak, bu durumu nasıl karşılıyorsunuz? 

Kentsel dönüşümden dolayı cadde biraz sıkıntılı. Ancak duyumlarımıza göre bu sorunu çözmek için inşaatlara bazı kısıtlamalar gelecekmiş. Biz yıllardır, bu bölgenin en eski müteahhitlerinden biriyiz ve inşaatlarımızı hiç bu şekilde yapmadık. Çevreye hep saygılı olduk. Valilikten izin almadan hiç sokağı kapatmadık. Şimdi öyle değil, insanlar mağdur oluyor.

Tuzla'ya Betofiber fabrikası

Genç kuşak olarak şirkete getirdiğiniz yenilikler var mı?

1998'de işe başladıktan sonra yaptığım en büyük değişiklik Türkiye'ye örnek daire kavramını getirmek oldu. Amerika'da bu uygulamayı görünce Türkiye'ye getirmek istedim. Betofiber teknolojisini de ilk biz getirdik. Tuzla'daki fabrikamızda üretim yapıyoruz. Bunun yüzde 70'ini de firmalara satıyoruz.

Fikirtepe bitince Maslak’ı geçecek

Fikirtepe'de işler nasıl gidiyor?

Fikirtepe'de ilk teslimi yaptık. Yaklaşık yüzde 10-15'i de yaşamaya başladı bile. Fikirtepe şu an son hızla gidiyor. Eylül ayı gibi birçok bölgesi oturmuş hale gelecek. Önümüzdeki yıllarda da diğer başlayan projelerin bitmesiyle Fikirtepe bugünün Maslak'ını geçecek diye düşünüyoruz. 


Akşam/ ŞENAY BÜYÜKKÖŞDERE