Sağlık
26 Ağu 2015 16:50 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:13

Tekirdağ Şehir Hastanesi Sağlık Yerleşkesi'nin inşaat çalışmaları Eylül'de başlayacak!

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, yüklenici firma tarafından şehir hastanesinin proje uygulamalarına devam edildiğini belirterek, hastane inşasının yapılacağı alanda hiçbir altyapı eksikliği bulunmadığını ifade etti.

Tekirdağ Şehir Hastanesi Sağlık Yerleşkesi'nin inşaat çalışmaları Eylül'de başlayacak!
Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Tekirdağ Sağlık Yerleşkesi'nin, kolonlarına yerleştirilecek 900 deprem izolatörü ile coğrafyasında yaşanması olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile operasyonel faaliyetlerini, hiç bir aksama olmadan yerine getirmeye devam edebileceğini bildirdi.

Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüklenici firma tarafından şehir hastanesinin proje uygulamalarına devam edildiğini belirterek, hastane inşasının yapılacağı alanda hiçbir altyapı eksikliği bulunmadığını ifade etti.

Sağlık Bakanlığı'nın, bölgede ilk defa uygulanacak "deprem izolatörü" sistemini Tekirdağ Şehir Hastanesi'nde devreye sokacağını aktaran Akbulut, bu sistemin, Marmara'da beklenen olası bir deprem karşısında sağlık hizmetlerinde aksaklık yaşanmaması için uygulamaya konulmasına karar verildiğini kaydetti.

Yüklenici firma tarafından sağlık yerleşkesinin yapımı sırasında her bir kolonuna 900 deprem izolatörü yerleştirileceğini bildiren Akbulut, "Sağlık Yerleşkesi, bu sistem sayesinde bölgede yaşanması olası en şiddetli deprem sırasında ve sonrasında bile tüm operasyonel faaliyetlerini hiçbir aksama olmadan yerine getirmeye devam edecek. Böylece her gün ev sahipliği yapacağı on binlerce kişiye her türlü koşulda kesintisiz ve güvenli bir şekilde sağlık hizmeti sağlanacak" bilgisini verdi.

Yavuz Akbulut, Tekirdağ Sağlık Yerleşkesi'nin, yap-işlet-devret modeliyle inşaat şirketi Akfen tarafından yapılan ve 714 milyon liraya mal olacak projenin 2 yıl içinde hizmete girmesinin planlandığını ifade ederek, yerleşkenin 25 yıl yüklenici firmanın işletmesinde olacağını belirtti.

Tekirdağ Sağlık Yerleşkesi'nin, 157 bin metrekare inşaat alanında, 374 yatak genel hastane, 64 yatak yoğun bakım, 32 yatak yenidoğan yoğun bakım, 8 yatak mahkum servisi, 2 yatak yanık birimi, 5 doğumhane yatağı olmak üzere 480 yatak kapasitesine sahip olacağını aktaran Akbulut, olağanüstü haller durumunda yatak kapasitesinin 60 kadar çıkartılabileceğini söyledi.

Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, ayrıca bin 440 araç kapasiteli 50 bin metrekare kapalı otopark alanına sahip olacak yerleşkenin temelinin yüklenici firma tarafından eylülde atılmasının öngörüldüğünü kaydetti.