Konut Haberleri
13 Nis 2016 10:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:12

Tehlike arz eden taşınmazlarda acele kamulaştırma yapıldı

Tehlikeli bölgelerde alınan acele kamulaştırma kararı Gaziosmanpaşa bölgesinde bulunan Bağlarbaşı, Karlıtepe, Küçükköy, Sarıgöl, Silahtarağa, Yenimahalle, Yenidoğan ve Yıldıztabya mahallelerindeki bazı taşınmazlarda uygulandı.

Tehlike arz eden taşınmazlarda acele kamulaştırma yapıldı
Birçok bölgede alınan acele kamulaştırma kararı, İstanbul ilçesi Gaziosmanpaşa'da da alındı.

Bakanlar Kurulu'nun 14 Mart 2016 tarihinde aldığı karara İstanbul Gaziosmanpaşa’da riski alan ilan edilen Bağlarbaşı, Karlıtepe, Küçükköy, Sarıgöl, Silahtarağa, Yenimahalle, Yenidoğan ve Yıldıztabya mahallelerindeki bazı taşınmazları için acele kamulaştırma kararı verildi.

10 Nisan Pazar günü Resmi Gazete’de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararında söz konusu alanlarda bulunan bazı taşınmazların Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından kamulaştırılacağı belirtildi.

Riskli alanda taşınmazı bulunan vatandaşlar ise taşınmazlarının gerçek rayiç değerinden kamulaştırılacağına dair şüphe duyduklarını ayrıca söz konusu bölgenin 200 milyon yaşındaki Cebeci taşı üzerinde olduğunu ve zeminde deprem riski olmasının mümkün olmadığını, bunun da bilirkişilerce tespit edildiğini belirtti.

Hak sahipleri acele kamulaştırma kararının kanunda yer alan ve savaş durumundeyken uygulanabilecek maddeye dayandırıldığını, Danıştay, AYM, hatta AİHM’e kadar hukuksal mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.