Güncel
13 Ağu 2020 03:06 Son Güncelleme: 14 Ağu 2020 03:18

Taverten banyo nedir?

Sıcak kaynakların yeraltından yeryüzüne çıktığında ılık hale gelerek oluşturdukları malzemeye traverten denir.

Taverten banyo nedir?

Sıcak su kaynaklarının yeryüzü ile buluştuğu noktada oluşan bir tür kireç taşıdır. Bu kireç taşının en büyük özellikleri mat ve gözenekli olmasıdır. Bu nedenle de sofistike süslemelerde oldukça fazla tercih edilir. Metalik, krem, beyaz ve paslı renk seçenekleri ile tercih edilen traverten kaplamalar birçok iç mekân tasarımında da kullanılabilir. Örneğin mutfak, giriş ve traverten banyo. Bu taş çok yönlü olmasıyla birlikte diğer kaplamalar ile birlikte çok uyumludur. Traverten kullanılan alanların daha lüks ve zarif bir görünüm kazandığını söyleyebilir. Banyolardan traverten modelleri, zemin ya da duvar karolarında, duşta zemin ya da ayna arkasındaki alan için bu malzeme göze hitap etmekle kalmayıp, sizlerin rahat ve huzurlu hissetmenizi de sağlayacaktır. Bu malzeme öyle bir yapıya sahip ki kaplanacağı alan küçük bir yer olsa bile mekâna huzur ve özgürlük aşılayarak sizin rahat etmenizi sağlayacaktır.

Küçük mozaik karolar ya da büyük plakalar kullanmak isterseniz, traverten kaplamalar her zaman daha hoş bir görüntüye sahip olur ve hem sofistik hem rüstik hem de modaya uygun olması yönü ile etkileyici görünür. Termal su altı kaynaklarının diplerinde gerçekleşip yeryüzüne çıkan ve bu sürece tanıklık eden bir kaya parçası olduğu için her döşeme farklı bir görüntüye sahip olur. Ayrıca bu taş güzelliğini doğadan alarak doğal bir görünüm sunar. Traverten banyo yaptırmak isteyenlerin en fazla sorduğu sorulardan biri neden travertenlerin banyoda tercih edildiğidir. Bunun cevabını verecek olursak traverten ıslak bir zeminle bütünleşen en müsait modeldir. Hatta birçok havuzun etrafında traverten kaplama bulunmaktadır. Bu nedenle banyolarınızı traverten ile kaplamak oldukça makuldur. Ayrıca travertenler sadece zeminin kaplanmasında değil diğer bütün banyo aksesuarlarının kaplanmasındada kullanılır. Son dönemlerde hoş bir görüntü elde etmek adına hem banyo zemini hem de banyo aksesuarlarının traverten kaplaması oldukça modadır. Görünüm olarak göze hitap etmesinin yanı sıra bu malzemenin ıslaklığa dayanıklı bir yapısı olduğundan kullanım ömrü de buna bağlı olarak uzun olacaktır. Kayganlığı en aza indirgeyen bu malzeme ile banyoda görülen kazaların da riskini ortadan kaldırmaktadır.

Doğadan Gelen Güzellik

Günümüzde değişen dünya ve gelişen teknoloji nedeni ile insanlar hızla şehir yaşamı ile adapte olmakta ve doğadan uzaklaşmaktadır. Ancak doğa insan ile bir bütündür. Bizler bu felsefeden yola çıkarak doğayı evinize getirmeyi amaçlıyoruz. Doğanın o muhteşem dünyasından bizler için oluşturduğu doğal taşları yaşadığınız alanlara taşıyarak sizleri doğa ile bütünleştirebilir ve ferahlamanızı sağlayabiliriz. Doğadan gelen güzellik olarak nitelendirebileceğimiz traverten malzemesi siz banyonuzda günün stres ve yorgunluğu atarken sizlere eşlik edecek, yaydığı pozitif enerji ile sizlerin huzur bulmanızı sağlayacaktır. Bu enerjiyi tüm hücrelerinizde hissederek özgürleşeceksiniz. Bu güzelliği banyonuzda sadece zeminde değil duşakabinlerde, sabunlukta, oturaklarda ve fayanslarda kullanabilirsiniz.

Traverten Banyo Fiyatları

Traverten banyo fiyatları banyonun büyüklüğüne, şekline, almak istediğiniz aksesuarlara göre değişiklik göstermektedir. Ancak banyonuzun ölçümü alındıktan sonra aşağı yukarı bir fiyat belirlenir. Döşeme ve aksesuarların oldukça uygun fiyat ile yapılması için traverten banyo yaptırırken set şeklinde yaptırmanız daha akılcı bir çözüm olacaktır. Yaptırdığınız bu banyoyu uzun yıllar kullanabilir ve aşınmanın yaşanmayacağı bir banyoda keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. Ayrıca yıpranmadığı için de temizlik ihtiyacını minimum düzeyde tutar. Diğer klasik banyolara göre sürekli bakım ve temizlik istemez. Traverten banyo için ömürlük bir malzeme kullanıldığını sizlere garanti verebiliriz.

Traverten Banyo Kaplamalarının Avantajları

Geçmiş çağlardan bu yana yüzyıllardır bir çok binaların inşasında kullanılan traverten kaplama oldukça dayanıklıdır. Traverten banyo kaplamalarının avantajlarından bahsedecek olursak; İlk olarak traverten kaplama şıklığı ile göz kamaştırır. Bilinen en eski malzemelerden biri olduğu için toprağa ya da kullanıldığı zemin ile özdeşleşerek ortama prestij katar. Bu taşın içinde barındırdığı enerji ile kendinizi her daim pozitif hissedecek ve kötü enerjileri çevrenizde barındırmayacaksınız. Ayrıca dünyevi renkler ile doğada bulunan traverten taşı sizlere özgünlüğü aşılayacaktır. İlk bakıldığında antik bir görünüm vermesi ile sizleri tarihte bir yolculuğa çıkarması da bizlere sunduğu güzellikler arasındadır. Bu taş yüzyıllar boyunca her türlü binaların iç ve dış mekanlarında kullanması ile dayanıklı bir yapıya sahip olduğunu kanıtlamıştır. Oldukça homojen bir görüntüye sahip olan bu taş banyonuz ile bütünleşerek sizlerin gözlerini yormayacak aksine ruhunuzun dinlenmesini sağlayacaktır. Traverten taşı ısıyı mükemmel bir biçimde tutup içinde hapseden bir taş çeşididir. Bu nedenle yeni ve modern görünümlü hamamlarda ve banyolarda traverten taşı tercih edilir. Kaplama ısındığında ısı yaymaya başlar ve bu da kışları sıcaklığın banyoya ya da kaplamanın bulunduğu ortama hapsolması demektir. Böylelikle sıcaklığın korunmasına yardımcı olur. Ayrıca bu taş ortamı sıcak tuttuğu kadar soğuk da tutar. Doğa ile bir olup bu doğal görünümü banyolarınızda hissetmek için traverten banyo modellerini tercih edebilirsiniz.

ETİKETLER
#traverten