Konut Haberleri
05 Oca 2016 10:42 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:58

TAV'dan dünya rekoru!

Atatürk Havalimanı ile serüvene başlayan ve Tunus, Mısır gibi ülkelerin havalimanı inşaatlarının yapımında bulunan TAV İnşaat dünya 5.si oldu

TAV'dan dünya rekoru!
Dünyanın pek çok ülkesinde havalimanı yapım işine imza atan TAV İnşaat başarısını tescilledi. TAV İnşaat, Engineering News Record (ENR) tarafından hazırlanan 2015 yılına ilişkin dünyanın en büyük inşaat şirketleri listesinin Havalimanı kategorisinde ilk sıralarda yer aldı..


TAV İnşaat, 2015 yılında da havalimanı yapımında dünyada ilk sıradaki yerini korudu. Engineering News Record (ENR) tarafından her yıl açıklanan ve sektörel bazda dünyanın en büyük şirketlerinin yer aldığı listede, 2015 yılının 'Havalimanı' kategorisinde ilk 5'te 'Ulaştırma' kategorisinde ise ilk 30’daki tek Türk şirketi TAV İnşaat oldu. 17,2 milyar dolarlık  proje üstlenen TAV İnşaat, 2015 yılında da havalimanı inşaatında dünyanın en büyük şirketleri arasında yer almayı başardı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan TAV Grubu CEO’su Sani Şener, İstanbul Atatürk Havalimanı’yla çıktıkları yolda TAV İnşaat olarak bugüne kadar üstlenilen projelerin kontrat bedelinin toplamda 17.2 milyar doları aştığını, 2016 yılında da tüm dünyada havalimanı projeleri başta olmak üzere fırsatları değerlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

TAV İnşaat inmzalı projeler arasında Esenboğa Uluslararası Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı ve Gazipaşa Havalimanı; Tunus’ta Enfidha, Mısır’da Kahire Terminal 3, BAE'de Emirates Hangarları; Medine’de Prens Mohammed Bin Abdulaziz Havalimanı, Katar’da Hamad Havalimanı Yolcu Terminal Kompleksi, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid, Gürcistan’da Tiflis ve Batum havalimanları yer alıyor.