Ekonomi
04 Eyl 2017 16:24 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:24

Tatilciler dönüş yolunda

10 günlük kurban bayramının son gününde vatandaşlar yollara düştü, uzun kuyruklar oluştu.

Tatilciler dönüş yolunda
10 günlük bayram tatilinin son gününde kimi kısımlarda dönüş yoğunluğu yaşanıyor.

Tatili şehir dışında geçiren İstanbulluların dönüş için tercih ettiği İstanbul Deniz Otobüslerinin (İDO) Bandırma-İstanbul/Yenikapı seferlerini gerçekleştirdiği Bandırma Feribot İskelesi'nde yoğunluk başladı.

İzmir ile Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçeleri gibi tatil merkezlerinden İstanbul'a dönenlerin yoğunluğu, Bandırma'nın girişinde de uzun araç kuyrukları oluşmasına neden oldu.

İDO ise vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için karşılıklı sefer sayısını 13'e çıkardı.

Bandırma'dan İstanbul'a yapılacak 7 hızlı feribot ve 6 deniz otobüsü seferleriyle yaklaşık 9 bin 400 yolcu ve bin 400 aracın taşınmasının planlandığı bildirildi.

Yer yer yoğunluğa sahne olan Yalova'nın Topçular Feribot İskelesi'nde ise araçlar en fazla 15 dakika içerisinde feribota alınıyorlar. Geçtiğimiz yıllara oranla yoğunluğun çok az seviyelerde yaşandığı Topçular Feribot İskelesi'nde 2 Eylül Cumartesi gününden bugüne kadar toplam 60 bin aracın Eskihisar'a taşındığı öğrenildi. Bugün ise yaklaşık 15 bin aracın Topçular'dan Eskihisar'a taşınması bekleniyor.

Tekirdağ-İstanbul hattında yoğunluk

Kurban Bayramı tatilinin son günü Tekirdağ, Çanakkale, Avşa ve Marmara adalarındaki tatilcilerin dönüş yolculuğu nedeniyle Tekirdağ-İstanbul kara yolunda trafikte yoğunluk yaşanıyor.

Yoğunluk nedeniyle zaman zaman yolda uzun araç kuyrukları oluşurken, İstanbul-Tekirdağ yönünde ise ulaşım normal olarak seyrediyor. İstanbul ve farklı illerden bayram tatili için Tekirdağ ve ilçelerine gelen tatilcilerin dönüş yolculuğuna başlamasıyla Üniversite ve Yeniçiftlik mevkisinde zaman zaman araç yoğunluğu oluşuyor.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, tatilden dönenler için kara yollarında oluşturdukları kontrol noktalarında denetimlerini arttırdı.

Ekipler, bazı noktalarda meydana gelen yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarına müdahale etti.