Konut Haberleri
04 Eki 2017 15:34 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:28

Tatil cennetinde gayrimenkul fiyatları uçtu!

Son dönemde yatırımcıların ilgi odağı haline gelen Bodrum'da gayrimenkul fiyatları uçtu. Ocak 2013’te ortalama bir gayrimenkul projesinin metrekare fiyatı 2 bin 664 lirayken Haziran 2017'de 5 bin lirayı aştı.

Tatil cennetinde gayrimenkul fiyatları uçtu!
Tatil cenneti Muğla'nın Bodrum ilçesinde gayrimenkul fiyatları zirveye doğru koşuyor. İlçe hızla yükselen gayrimenkul fiyatlarıyla bir süredir yatırımcıların da radarında. Dünyanın önde gelen lüks otel zincirlerinin yatırım planlarının birinci sırasında bulunan Bodrum’da, gayrimenkul fiyatları da bu talebe paralel olarak son birkaç yılda yüzde 100’lük artış gösterdi.
 
Bodrum'un önde gelen gruplarından Çağdaş Holding'in ilçedeki yatırımı son 5 yılda 200 milyon euroya dayandı. 2015 yılında Bodrum’u Swissotel ile tanıştıran Çağdaş Holding, ikinci Swissotel’ini de önümüzdeki yıl hizmete alıyor.
 
Bugüne kadar Bodrum’da 30 proje geliştirdiklerini anlatan Çağdaş Holding İcra Kurulu Üyesi Dağlarca Çağlar, sadece son 5 yılda yaptıları yatırımın 195 milyon euroya ulaştığını anlattı.

10 BİN EURO'YA KADAR ÇIKIYOR
 
İlçeyi ilk kez Swissotel Bodrum Beach ile kendilerinin tanıştırdığını belirten Çağlar, "Şimdi de Yokuşbaşı’nda 100 milyon Euro yatırımla Swissotel Bodrum Hill’i devreye almak için kolları sıvadık. Bu otelimizi de önümüzdeki yıl devreye alacağız” dedi.

Ocak 2013’te ortalama bir gayrimenkul projesinin metrekare fiyatı 2.664 TL iken bu rakamın 2017 başında 4.420 TL’ye ulaştığını, yaz itibarıyla da metrekare fiyatının 5 bin TL’nin üzerine çıktığını belirten Çağlar, “Bu rakam güvenilir markaların doğru lokasyonda yer alan lüks projelerinde ise 10 bin Euro’lara kadar çıkıyor. Ancak halen iyi bir yazlık alternatifi olarak Bodrum’da fiyatlar istenilen seviyede değil” ifadelerini kullandı.
 
YARISI LANSMANSIZ SATILDI
 
Bodrum’un merkezinde Skyhill Homes projesi için çalışmalara başladıklarını anlatan Çağlar, "Daire fiyatları 195 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişiyor. Yüzde 50’sini lansman yapmadan sattık. Fiyatları ulaşılabilir seviyede tuttuğumuz için satış sıkıntısı yaşamadık” değerlendirmesinde bulundu.