Ekonomi
26 Haz 2015 10:28 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 02:52

Tatil cenneti o il şimdi sinek avlıyor

Başta Rusya olmak üzere birçok ülkeden kan kaybeden Türkiye turizmi, seçim ve Ramazan ayının etkisi ile yerli turistte de aradığını bulamadı. Antalya’nın bazı bölgelerinde doluluk oranı hâlâ yüzde 40’lara kadar düştü

Tatil cenneti o il şimdi sinek avlıyor
Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2015 yılına da 43 milyon turist hedefi ile adım atan Türk turizm sektörü, Rusya başta olmak üzere birçok pazarda büyük düşüşler yaşıyor. Önce seçim ve ardından gelen ramazan ayı da yerli turistin tatil planlarını temmuzun ikinci yarısına bıraktı. İlk beş ayda Türkiye’ye gelen turist sayısında çift haneli düşüşler moralleri bozdu. Antalya’dan, İzmir’e, İstanbul’dan Kapadokya’ya kadar sektör bu yılı hasarsız atlatmanın formülünü arıyor.

En büyük hasar da geçen yıl 12.5 milyon turisti ağırlayan Türkiye’nin turizm başkenti Antalya’da gözleniyor. Yıllardır Antalya turizmini ayakta tutan ve zaman zaman en büyük pazar olan Almanların bile önüne geçen Rusya, Türkiye’nin verdiği uçak yakıtı desteğine rağmen kendini toparlayamadı. Yılın ilk 5 ayında Antalya’ya gelen turist sayısı 10.3 gerilerken, Ruslar’daki kayıp yüzde 32’leri buldu.
ETİKETLER
#Antalya #Turizm #turist