Konut Haberleri
26 Eki 2012 14:52 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:06

Taşocağından Türkiye’nin Disneyland’ı doğuyor!

Eyüp’de yıllarca kullanılan dev taşocağı alanında, "Türkiye’nin Disneyland’ı" Vialand doğuyor.

Taşocağından Türkiye’nin Disneyland’ı doğuyor!

Eyüp’ün Karadolap ve Yeşilpınar bölgelerinde yıllarca kullanılan dev taşocağı alanında, dev bir eğlence merkezi kuruluyor. 100 futbol sahası büyüklüğünde, 600 bin metrekare üzerine kurulacak olan Türkiye’nin ilk temalı parkı ve eğlence merkezi Vialand, 23 Nisan 2013’te kapılarını açacak.

ViaGrup ve Gürsoy Grup ortak girişimiyle inşaatına başlanan Vialand’de alışveriş bölgesi, mega eğlence parkı, konser alanı, yürüyüş alanı ve gösteri merkezi yer alacak.Vialand mega eğlence parkının girişindeki 2 bin metrekarelik alanda yükselen şato, ziyaretçilerine masal dünyasının kapılarını aralayacak.

Hızlı akarsuda ailece rafting heyecanının yaşanabileceği Rapid Ride, doğal şelalelerin Roller Coaster coşkusuyla bütünleştiği Splash Coaster, Roller Coaster tutkunu olan veya olmaya hevesli herkesin zevkle binebileceği Family Coaster gibi ana üniteler de parkta yer alacak.Ayrıca İstanbullular yeni bir gösteri merkezine de kavuşacak. İstanbul’un merkezinde, yeşilliklerin içindeki gösteri merkezinde 15 bin kişilik konser ve etkinlik alanı bulunacak.

Son teknoloji ile tasarlanmış, 3 saniyede 110 kilometre hızı aşan Avrupa’nın en çok ilgi gören Roller Coaster’ı da Vialand’in sayısız eğlence ünitelerinden bir tanesi olarak parkta yer alacak.