Konut Haberleri
15 Kas 2017 09:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:33

Tarihi han restore edildi! Şimdi tanınmaz halde

Beyoğlu'nda bulunan tarihi Narmanlı Hanı restore edildi. Ancak tarihi yapının yeni halini görenler gözlerine inanamıyor. Doğal yapısı bozulan Narmanlı Hanı'nın bej olan dış cephesi bile somon rengine boyandı.

Tarihi han restore edildi! Şimdi tanınmaz halde
Ahmet Hamdi Tanpınar'dan Bedri Rahmi Eyüboğlu'na kadar bir çok sanatçıya ev sahipliği yapan Beyoğlu'ndaki Narmanlı Hanı'nın restorasyon projesi 2015'te onaylandı, 2016 yılında da restorasyon başladı.

Somon rengine boyandı

Ön cephenin ortaya çıkmasıyla bej rengindeki tarihi binanın dış yüzeyinin somon rengine boyandığı, yuvarlak köşe bölümünün değiştirildiği görüldü.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, yapının kimliğini büyük ölçüde kaybettiğini vurguladı. Eyüp Muhcu, "Binanın yapıldığı dönemin tasarım, mimari ve teknoloji anlayışı yansıtılamamış. Yapı avlusunda toprakla olan ilişki sonlandırımış, ilave 2 bodrum katla bina büyütülerek 'kar maksimizasyonu' elde edilmeye çalışılmıştır. Yapının niteliğine bağlı olarak restorasyon süreci tanımlanmalı" dedi.,

 

V. Murad Av Köşkü’nün hamamı...


Geçtiğimiz aylarda 9’uncu yüzyıldan kalma V. Murad Av Köşkü’nün hamamı da restore edildi. Ancak, yapının eski ve yeni hali arasındaki büyük fark şaşkınlık yarattı. Öyle ki,  tarihi yapının dış cephesi somon rengine boyandı, klima takıldı ve cam tavan yapıldı.

Somon rengi restorasyon!