Kentsel Dönüşüm
25 Haz 2014 08:33 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:20

Tapuyu birleştir ruhsatı al!

Yaklaşık 3 yıldır süren çalışmalar sonucunda Fikirtepe’nin dönüşümünde sona gelindi. Bakanlık bölge planını onaylarken tapuda tevhit işlemlerini tamamlayan projeler ruhsatlarını alabiliyor

Tapuyu birleştir ruhsatı al!
Türkiye'nin kentsel dönüşüm sürecine örnek teşkil etmesi bakımından büyük öneme sahip olan fikirtepe’nin dönüşümünde mutlu sona yaklaşıldı. Tapuda tevhit işlemlerini tamamlayarak projesini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne sunan tüm firmalar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ruhsatlarını alabiliyor.

Böylece İstanbul’un en önemli bölgelerinden olan Kadıköy Fikirtepe’de gerçekleşecek olan kentsel dönüşümle ilgili olarak tüm sorunlar çözüme kavuşmuş olacak.

Fikirtepe’de proje geliştiren firmalardan biri olan  Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, planlı bir kentleşmenin sağlanmasına yönelik olarak gerçekleştirilen kentsel dönüşüm sonrası Fikirtepe’nin İstanbul’un yeni yüzü olacağını belirterek, “Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde hiç bir sorun kalmadı. Bu projeyle bölgenin bugünkü çehresi, modern şehircilik kapsamında değişecek. Fikirtepe, İstanbul’un en gözde semti olacak. Kazı ruhsatımızı aldık. Talep topluyoruz. Prosedürleri yerine getiren bütün firmalar ruhsatlarını alabiliyor” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteğiyle Fikirtepe’de çok önemli bir dönüşümün başladığını ifade eden Nuhoğlu, şunları söyledi:

“Fikirtepe'deki dönüşüm sıradan bir değişim değil. Bölge, yapılaşmada İstanbul'un yeni yüzü olacak. Bir buçuk milyon metrekarelik bir alanda, iddialı, birbiriyle yarışan son teknolojinin kullanıldığı projeler var. Biz de Yenitepe Kadıköy projemizi master anlamda, yollarından parklarına sosyal donatı alanlarına kadar tümünü bitmiş olarak teslim edeceğiz.”

Bakanlık bölgenin planını onayladı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Fikirtepe'de kentsel dönüşüme ilişkin planı onayladı. Yapılan açıklamada, plan notları uyarınca avan projelerin İstanbul Büyükşehir Belediyesince onaylandığı ve ruhsatların Bakanlık tarafından verildiği bildirildi.
Açıklamada, tapu işlemlerinin bizzat Çevre ve Şehircilik Bakanlığı personelince gerçekleştirildiği ve işlemlerin en kısa sürede sonlandırıldığı belirtildi.
Açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne avan proje sunan firma sayısının 9 olduğu bunlardan 5'inin projesinin onaylandığı, 4'ünün ruhsat için il müdürlüğüne başvurduğu, bunlardan 3'üne ruhsat verildiği kaydedildi. Açıklamada, anlaşmalarını tamamlayan vatandaşların önünde hiçbir engel kalmadığı vurgulandı.

‘En son aşamaya geldik’
Bölgenin bir diğer inşaatçısı olan Selimoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu da, Fikirtepe'de ruhsat sürecinde son aşamaya geldiklerini ve dönüşümü hızlı bir şekilde yapacaklarını söyledi.
Firkitepe kentsel dönüşüm projesinin pilot proje olarak Türkiye'deki önemli bir dönemeç olacağını belirten Hızır Selimoğlu, "Bu proje ile çok büyük bir deneyim kazandık. Her aşaması tüm ayrıntılarıyla planlanan dönüşümün ruhsat aşaması da hızla ilerliyor. Bölgede dönüşümü en yakın sürede tamamlayacağız" dedi.

Fikirtepe projesinin kentsel dönüşüm yasasıyla birlikte usulüne uygun bir şekilde ilerlediğini vurgulayan Selimoğlu, dönüşümün en önemli aşaması olan ruhsat sürecinin de usulüne uygun bir şekilde ilerlemeyi sürdürdüğünü belirtti. Selimoğlu, şöyle konuştu:
"Hükümetimizin her aşamasını tüm tarafların bilgi ve deneyiminden faydalanarak hazırladığı yasa, bugün sektörümüzün mihenk taşı olmuştur.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm bu yasa sayesinde usulüne uygun bir şekilde, hızla ilerliyor. Ruhsat sürecinde de son aşamaya geldik. Bu süreç de tamamlandığında inşaatları hızlıca bitirerek taahhüt ettiğimiz tarihte dönüşümü tamamlayacağız" diye konuştu.