Konut Haberleri
01 Ağu 2017 16:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:19

Tapunuzu 7,6 TL'ye yenileyin!

Eskiyen ve üzerindeki yazılar okunmayacak hale gelen tapuları 7,6 TL'lik bir ücretle tapu dairesinden yenilemek mümkün.

Tapunuzu 7,6 TL'ye yenileyin!
Türkiye’de son yıllarda satılan gayrimenkul sayısının fazlalığı nedeniyle tapular el değiştiriyor. Bu el değiştirme işlemi sırasında da mecburen yenileniyor. Ancak birçok tapu halen eski. Üzerinde ada/pafta/parsel/daire bilgileri yanlış. Bazı tapularda ise neredeyse yazılar okunmayacak hale gelmiş durumda. Vatandaş ise tapusunu, çok fazla evrak isterler, çok dazla para isterler düşüncesiyle yenilemiyor. Hâlbuki işin aslı öyle değil.

Tapu yenileme ücreti 7,6 TL

Birçok kişinin düşündüğünün aksine tapu yenileme ücreti öyle yüksek bir rakam değil. 2017 yılı harç rakamlarına göre tapu yineleme ücreti yalnızca 7,6 TL. Başka herhangi bir evrak için ücret ödemeden bu şekilde tapu yenilemek mümkün.

Tapu yenileme işlemi için hangi evraklar gerekli?

Tapu yenileme işlemi için herhangi bir evrak gerekmiyor. Üzerinde T.C. kimlik numarası yazan kimlik kartını ve bir adet de fotokopisiyle tapu dairesine başvurup, tapunuzu yenileyebiliyorsunuz.

Tapu elimde yoksa da tapumu yenileyebilir miyim?

Evet. Tapunuzu kaybetmiş de olsanız, bilgiler tapu sicil müdürlüğünde kayıtlı olduğu için kimliğinizle gidip yeni tapunuzu almanız mümkün. Üstelik bu işlem tapu müdürlüğünde yoğunluk yoksa 5-10 dakika sürüyor.

Tapu yenileme işlemleri sadece taşınmazın sahibi tarafından çıkartılabiliyor. Eğer, taşınmazın sahibi vefat ettiyse mirasçılar, mirasçılık belgesi ve veraset ilamı ile yeni tapuyu alabiliyor.