Sektörel
03 Şub 2013 09:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:15

Tapuda yeni dönem

Her yıl milyonlarca arsa ve konutun el değiştirdiği ülkemizde, tapu işlemleri birçok vatandaş için sorun teşkil ediyor. Bu bağlamda vatandaşa kolaylık sağlayacak tapu işlemlerini hızlandırıcı bir adım hayata geçiyor.

Tapuda yeni dönem

Tapu işlemlerini hızlandırılması amacıyla yeni bir çalışma hayata geçiyor. Önümüzdeki yıl başından itibaren başlayacak uygulama ile lisanslı Tapu görevlileri, tapu işlemlerini kolaylaştıracak. Ev veya arsasını satmak isteyen vatandaş, belirli bir ücret karşılığında bu kişilere başvurabilecek. Lisanslı tapu elemanları evrak işlemlerini takip edecek ve imza yetkisi olacak. Hak sahibi, sadece en son imzayı atmak için tapu dairesine uğrayacak.

Lisanslı tapu elemanları, lisans belgesi alabilmek için tapu mevzuatı ve Borçlar Kanunu'na ilişkin konularda sınava tabi tutulacak. Genel müdürlüğün sınavına tapu dairelerinde çalışanların yanı sıra iki yıllık yüksekokul mezunları da girebilecek. Tüm evrakların takibini yapacak tapu elemanları, attıkları imzalardan Memur gibi sorumlu olacak. Tüm işler vekalet alınmış gibi yürütülecek ancak tapu müdüründe son imzayı yine gayrimenkulün sahibi atacak

Tapu işlemlerini yürütecek kişiler Emlakçılık yapmayacak. Lisanslı tapu adaylarının kendi bürolarını açması ya daEmlak şirketlerinde çalışması bekleniyor.konuthaberleri.com

Uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte iş yoğunluğu olan veya yurtdışında bulunan kişiler tapu dairelerinde koşturmak zorunda kalmayacak.

Kaynak:Büyüyentürkiye.com