Güncel
03 Şub 2021 12:10 Son Güncelleme: 05 Şub 2021 19:44

Tapuda 5 milyonluk sahtecilik nasıl önlendi? Sahtekarların unuttuğu o şey...

Şanlıurfa Karaköprü Tapu Müdürlüğünce yaşanan olayda tapu sahtekarları 5 milyon TL'lik vurgun peşindeydi. Herşeyi profesyonelce hazırlayan şebekenin atladığı bir şey vardı...

Tapuda 5 milyonluk sahtecilik nasıl önlendi? Sahtekarların unuttuğu o şey...

Şanlıurfa Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne bağlı Karaköprü Tapu Müdürlüğünce yaklaşık 5 milyon TL'lik sahtecilik önlendi...

Şanlıurfa Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne bağlı Karaköprü Tapu Müdürlüğüne gelerek Antalya'nın Alanya'da yaklaşık olarak 5 milyon lira değerindeki taşınmazları sahte kimlikle düzenlenen vekaletnameyle satmaya çalışan kişiler, personelin dikkati sayesinde suçüstü yakalandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Alanya Tapu Müdürlüğü yetki sınırlarında bulunan, mülkiyeti yabancı uyruklu kişiye ait 3 taşınmazın satışı için 18 Ocak tarihinde Karaköprü Tapu Müdürlüğüne başvuru yapıldı.

Tapu Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilen incelemede satış işlemleri için sahte kimlikle düzenlenen vekaletname kullanıldığı tespit edildi. Olay üzerine Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulunuldu.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından 28 Ocak tarihinde sahtecilik girişiminde bulunan kişiler suçüstü yakalandı. 

Sahteciliğe teşebbüs eden vatandaşlar hakkında cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.