Konut Haberleri
30 Eyl 2017 12:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:27

Tapu memurunun dikkati 8 milyonluk vurgunu önledi!

Başkentte, Altındağ Tapu Müdürlüğündeki görevli memurun dikkati, sahte evrakla başkasına ait yaklaşık 8 milyon liralık taşınmazı satmaya çalışan dolandırıcıyı yakalattı.

Tapu memurunun dikkati 8 milyonluk vurgunu önledi!
Altındağ Tapu Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, Ankara'da yaşayan 77 yaşındaki mal sahibi kadının nüfus kaydı bilgilerine ulaşan dolandırıcılar, aynı yaşlardaki bir başka kadına ait fotoğrafla yeni bir kimlik kartı çıkarttırdı.

Personelin gözünden kaçmadı 

Daha sonra İzmir'deki bir noterden nüfus kağıdına göre düzenlenmiş vekaletname alan dolandırıcılar, 21 Eylül'de yaşlı kadına ait Altındağ ilçesi sınırlarında bulunan 17 arsanın satışı için Altındağ Tapu Müdürlüğüne başvuruda bulundu. Ancak evraktaki sahtecilik, tapu personelinin gözünden kaçmadı. Altındağ Tapu Müdürlüğü ile  Ankara  Emniyet Müdürlüğü Mali Suç ve Suç Gelirleriyle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin planıyla dolandırıcılar suçüstü yapılarak yakalandı.

Altındağ Tapu Müdürü Cengiz Şimşir, bir kişinin kendilerine satış işlemi için başvurduğunda, müracaatının ardından "evveliyat" dosyasından kişinin fotoğraf, imza, adres ve telefon gibi bilgilerinin kontrol edildiğini ve gerçek kişi olduğu teyit edildikten sonra işlemin gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.

''Dublör kullanmışlar"

"Dublör" kullanılarak hazırlanmış bir nüfus cüzdanıyla düzenlenen sahte vekaletnameyle geçen hafta Altındağ ilçesi sınırlarındaki 17 arsanın satışıyla ilgili müdürlüklerine başvuru yapıldığını belirten Şimşir, olayı şöyle anlattı:

"Bu müracaat yapıldıktan sonraki süreçte belgeler işlem birimine havale edildi. Ancak mal sahibine ait evveliyat kaydındaki resim ile vekaletnamedeki resmin aynı olmaması işlem yapan arkadaşımızı şüphelendirmiş, konuyu müdür yardımcısıyla paylaşmış. Yaptıkları inceleme sonucunda daha önceki işlemlerde mal sahibinin "okudum, anladım" yazarak imza kullanıldığını ama son gelen vekaletnamede parmak izi kullanıldığını da görmüşler."

ETİKETLER
#vergi #Tapu memuru