Konut Haberleri
29 Eki 2012 16:02 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:06

Tanju Çolak’ın Spor tesisleri yıkıldı

Eski futbolcu Tanju Çolak'ın, 30 yıllığına bedelsiz kiraladığı arazi üzerinde inşaatına başladığı İstanbul Tanju Çolak Spor Kulübü yıkıldı.

Tanju Çolak’ın Spor tesisleri yıkıldı

Eski futbolcu Tanju Çolak'ın, 30 yıllığına kiraladığı arazi üzerinde inşaatına başladığı İstanbul Tanju Çolak Spor Kulübü yıkıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de, araziyi spor alanından çıkartarak eğitim alanına çevirdi. Buraya fen lisesi yapılacak.

Sabah gazetesinden Erhan Öztürk’ün haberine göre, Ataşehir Küçükbakkalköy'deki 7 bin 760 metrekarelik arazi, Milli Emlak Daire Başkanlığı tarafından, 2009'da Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis edildi. İl Müdürlüğü, araziyi, Tanju Çolak'a ihalesiz ve bedelsiz olarak, yap-işlet-devret modeliyle, 30 yıllığına kiraladı. Ataşehir Belediyesi 21 Nisan 2010'da yapı ruhsatı verdi. Çolak da spor kompleksinin inşaatına başladı. Bu durum basına yansıyınca; TOKİ, plan ve tahsis iptali için Danıştay'a başvurdu. Danıştay inşaatla ilgili yürütmeyi durdurdu. İnşaat 13 Ağustos 2010'da mühürlendi. Karar kesinleşince de Ataşehir Belediyesi ekipleri geçen ay kompleksi yıktı.

Haberin tamamını okumak için linke tıklayın:

http://emlak.sabah.com.tr/guncel/kral_in_spor_kompleksi_yerine_fen_lisesi.html