Konut Haberleri
17 Oca 2021 10:33 Son Güncelleme: 17 Oca 2021 10:44

Tan Urla projesinde yeşil hayat 700 bin TL'den başlıyor

Tanyer Yapı tarafından inşa edilen Tan Urla projesinde ön satışlar başladı. 200 dönüm arazide yüzde 85 oranında yeşil alan içinde yükselecek olan Tan Urla'da fiyatlar 700 bin TL'den başlıyor.

Tan Urla projesinde yeşil hayat 700 bin TL'den başlıyor

İzmir’in deniz ve doğayla bütünleşik yerleşim yerlerinden olan Urla’da inşaatına yeni başlanacak olan Tan Urla projesinde ön talep süreci başladı. 200 dönüm arazide yüzde 85'i yeşil alan olarak planlanan projede fiyatlar 700 bin TL’den başlıyor.

Urla Bademler’de 300 konuttan oluşan Tan Urla projesinin temel atma süreci başladı. Proje için ön talepler toplanıyor. 200 dönüm arazi üzerinde yüzde 85'i yeşil alan olarak ayrılan projede 1+1, 2+1, 3+1 ve teraslı daire seçenekleri yer alıyor. Doğayla bütünleşik yaşam olanağı sunan projede fiyatlar 700 bin TL ile 6 milyon TL arasında değişiyor. Temel aşamasından sonra konutların tesliminin 36 ay içinde yapılması öngörülüyor.

Tanyer Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer, "Yaklaşık 20 yıl önce planladığımız ve arsasını satın aldığımız projemiz modern yaşam ve doğayla bütünleşmek isteyenlerin taleplerine cevap verecek. Yatay mimariye örnek olacak nitelikteki Tan Urla, 200 dönüm arazi üzerinde çok geniş yeşil alana sahip önemli bir modern köy projesi. Projenin toplam alanının yüzde 85’i yeşil alan statüsünde. Her evde bahçe bulunacak. Konutlar Ege yaşamından ve Priene Antik Kenti’nden esintiler taşıyan mimariye sahip olacak.” dedi.


 
Münir Tanyer, insanların doğayla bütünleşik projelere olan taleplerinin arttığını vurgulayarak şunları söyledi: “Evlerin yüksek kalite malzemeye ve teknolojik cihazlara sahip olması yeterli değil. Sosyal hayatın da ön planda olması gerekiyor. Pandemi nedeniyle konutlarda bulunma süresi uzadı. Projemizde yerel üreticilerin elleriyle yetiştirdiği doğal ürünlerin bulunduğu bir çarşı ve diğer ticari alanlar da yer alacak. Seralar, sağlıklı beslenmek isteyenlere özel hobi bahçeleri, köy pazarı gibi organik tarım ve modern yaşamın tüm imkanları iç içe sunulacak.”
Münir Tanyer, Tan Urla projesinde sağlıklı yaşam merkezinin de yer alacağını belirterek, “Bölge temiz havası ve iklimiyle sağlıklı yaşam içinde elverişli bir yapıya sahip. Dileyenler kuracağımız otel ve devre mülk sistemiyle sağlıklı yaşam merkezinden yararlanabilecek.” dedi.

Tanyer Yapı’nın 1994 yılından beri İzmir'de marka projeler ürettiğini vurgulayan Münir Tanyer, şöyle devam etti: “Altınvadi, Altınova, Mavi Su Evleri, Asma Bahçeler ve şu anda inşaatı devam eden Bulut Orman Evleri'nin ardından ise bugün, Urla Bademler Köyü'nde hayata geçecek olan son projemiz Tan Urla'nın heyecanını yaşıyoruz. Ülkemizde ilk kez kurulan köy tiyatrosu ile adını duyuran Bademler, tahmin edileceği gibi sıradan bir yerleşim olmaktan çok uzakta. Tiyatronun adeta yaşamın bir parçası olduğu Bademler Köyü'ndeki Halk kütüphanesi ve Çocuk Oyuncakları Müzesi ise köyün çağdaş ve karakteristik yüzünün yansıması. Bu kadar da değil. Yeşilin her tonuyla sarmalanmış doğasıyla daha ilk görüşte herkesi kendine hayran bırakan Bademler; temiz beyaz badanalı evleri, güler yüzlü ve cana yakın insanları, ile hemen herkesin düşlerini süsleyen huzurlu ve sakin bir yaşamın en özel adreslerinden biri.”

Münir Tanyer, yaz ve kış yaşanabilecek olan Tan Urla’nın depreme dayanıklılığına da vurgu yaptı: "İzmir'in birinci derecede deprem bölgesi üzerinde bulunduğunu hiçbir zaman unutmamak gerekiyor. 9 şiddetinde depreme dayanıklı olacak şekilde konutlar yapıyoruz. Planlama aşamasında jeolojik etüdler, yapı denetimi ve kendi ekiplerimizle birlikte projenin her aşamasında titizlikle kontrollerimizi gerçekleştiriyoruz.”


 
ŞEHİRE ULAŞIM AVANTAJI

Tan Urla projesi Seferihisar ve Urla'ya 10 kilometre mesafede bulunuyor. Yat limanlarına ve plajlara yakın konumdaki proje otoban girişine ve havaalanına hızlı ulaşım avantajına da sahip. Adnan Menderes Havalimanı'na  45 kilometre mesafede konumlanıyor. Tan Urla Azmak Koyu'na 15 dakika, Akarca Plajı ve Teos Yat Limanı'na 17 dakika, Sığacık Plajı'na 20 dakika, Akkum Plajı ve Denizaltı Plajı'na 21 dakika, Urla ve Çeşmealtı Plajı'na 25 dakika yakınlıkta yer alıyor.