Kira
28 Nis 2021 14:06 Son Güncelleme: 28 Nis 2021 14:10

Tam kapanmada yeni karar! Alışveriş Merkezi kiraları 3 hafta alınmayacak!

Tam kapanma kararı ile beraber Türkiye'de 17 günlük sokağa çıkma yasağı için geri sayım başladı. Süreçte en çok milyonlarca kişiye istihdam kaynağı sağlayan alışveriş merkezleri merak konusu olmuştu. 

Tam kapanmada yeni karar! Alışveriş Merkezi kiraları 3 hafta alınmayacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Türkiye'de 17 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yasak 29 Nisan 2021 Perşembe günü saat 19:00 itibari ile başlarken her hangi bir uzatma kararı alınmadığı takdirde 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü saat 05:00 itibari ile sona erecek. 

Söz konusu yasak döneminde muafiyet hakkı tanınan bakkal, market, kuruyemişçi, fırın gibi yerler açık olurken konu hakkında Alışveriş Merkezleri de merak konusu olmuştu. Ne yazık ki AVM'ler için de 3 haftalık tam kapanma kararı çıktı. Yasak döneminde alışveriş merkezleri kapalı kalacak. 

ALIŞVERİŞ MERKEZLERİNE KİRA ERTELEME MÜJDESİ: 3 HAFTA KİRA ALINMAYACAK!

AVM'lerin kapatılmasının ardından konu hakkında açıklama yapan Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği'nden (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "Bizler AVM yatırımcıları olumlu sonuç almak için bu sürenin ceremesini çekmeye hazırız. Yeter ki ülke olarak bu beladan kurtulalım. Bu süreçte sektöre desteğimizi sürdürmek için üye alışveriş merkezlerimiz kiracılarından kira almayacaktır. Hepimiz sonuçta aynı gemideyiz, elbirliği ile bu sıkıntılı süreci aşacağız. Bir an önce aşılanmanın artması ve sürecin çok daha iyi bir yere gitmesini umuyoruz" diyerek kira almayacaklarını duyurdu. 

Alışveriş merkezlerinin direkt olarak 600 bin dolaylı olarak ise 3 milyon kişiye istihdam kaynağı sağladığını belirten Altaş desteğin önemli olduğuna dikkat çekti. Bir diğer kira talebi ise cadde mağazalarından geldi. 

CADDE MAĞAZALARI KİRALARI ERTELENECEK Mİ, İPTAL OLACAK MI?

3 hafta boyunca kapalı olacak cadde mağazaları için de benzer talepler gündemde ki yerini korurken ne yazık ki süreçte işyeri sahiplerinin kira almaya devam ettikleri, kira iptali yapılmıyorsa dahi en azından kira indirimi yapılması taleplerinin dahi reddedildiği belirtiliyor.

 

ETİKETLER
#kira #avm #tam kapanma