Konut Haberleri
07 Mayıs 2021 15:22 Son Güncelleme: 07 Mayıs 2021 15:24

Tam kapanmada kiralık villalar revaçta

17 günlük tam kapanma sürecinde tatilcilerin bir kısmının kiralık villalara yöneldiği ortaya çıktı. Geçen yıllara göre 8 kat talebin arttığı villaların günlük fiyatları ise 3 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Tam kapanmada kiralık villalar revaçta

Pandemi nedeniyle sosyal mesafenin önem kazandığı sezonun yeni gözdeleri villalar. İmkanı olan tatilciler sosyal mesafe ve hijyen konusunda rahat edebildikleri günlük villalara yöneliyor. İzole bir tatil sağlayan villaların fiyatları 300 ile 3 bin lira arasında değişiyor.

Geçtiğimiz yıl başlayan ve bu yıl da etkisini sürdüren koronavirüs salgını tatil anlayışlarını da değiştirmeye başladı. Havuzlu müstakil villalar rezervasyon sistemiyle kiralanıyor. Oldukça yoğunluk yaşanan villaların günlük kiraları yüksek olsa bile, kalabalık ailelerin birlikte vakit geçirmesine elverişli oldukları için tercih ediliyor. Uzmanlar villa kiralamak isteyenlerin TURSAB belgesi olan firmalardan hizmet almalarını öneriyor.

Villa turizmi, koronavirüs salgınından önce de bazı acenteler tarafından yapılıyordu. Ancak koronavirüs salgını bu turizmi çok yaygın hale getirdi. Her bütçeye göre villa mevcut olmakla birlikte, denize veya merkeze uzaklıkları, büyüklükleri, havuzlu olup olmamaları ve mimarisine bağlı olarak fiyatlar değişiyor. Günlük fiyatların 300 lira ila 3 bin lira arasında değiştiği belirtiliyor.

Özellikle Antalya, Fethiye, Dalyan, Bodrum’da villalar tercih edilirken, İstanbul’un yakınında bulunan Sapanca ve Şile’de de villa kiralanması oldukça popüler. Pandemi öncesi döneme göre 8 kat talebin arttığı villa turizminde erken rezervasyon yaptırmak da önem kazanıyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yaşanan kapanma döneminde de villalar oldukça tercih ediliyor. Bu ve benzeri dönemlerde, ayrıca yaz sezonunda açıkta kalmak istemeyen vatandaşlar, TURSAB belgeli acenteler aracılığıyla villa rezervasyonu yapmaya yöneliyor.