Konut Haberleri
07 Eyl 2016 13:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:38

Taksimetreye zam ayarı yapmayan taksicilere uyarı

İBB UKOME tarafından belirlenen yüzde 5 oranındaki zammı beğenmeyip protesto etmek için taksimetrelerine ayar yapmayan taksicilere Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan uyarı geldi..

Taksimetreye zam ayarı yapmayan taksicilere uyarı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME), taksi ücretlerine yüzde 5 oranında zam yapmasını, beklentilerini karşılamadığı için beğenmeyen bu sebeple de taksimetrelere yüzde 5 zam ayarı yapmayan taksiciler, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uyarıldı.

Bakanlığın resmi internet sitesinden yayınlanan duyuruy ile taksi ücretlerine yapılan zam oranını protesto etmek için taksimetre ayarı yapmadan çalışmaya devam eden İstanbul'daki taksicilere, 15 günlük sürenin sonrasında ceza uygulanacağı vurgulandı.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Yahya Uğur ise 24 aydan sonra taksi ücretlerine yapılan yüzde 5 zam oranının kendileri için kabul edilebilir olmadığını, bu konuyu defaatle İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkilileri ile sözlü ve yazılı olarak görüştüklerini, taksiciler olarak zamlı tarife ile hizmet vermeme kararı aldıklarını, müşterilere jest yapılması gerektiğinde belediyenin taksiciler adına bunu yapmasına gerek olmadığını belirtti. Ancak zamamı kabul etmemek ile cezaya maruz kalmanın ayrı şeyler olduğunu da belirten Uğur, taksimetre ayarı yapılmaması durumunda bin 767 lira para cezasına çarptırılacaklarını bu sebeple de taksimetrelere gereken ayarın yapılacağını belirtti.