Sektörel
28 Kas 2012 13:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:13

“Taksim’e cami yapılacak!”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çamlıca'ya yapılacak camiyi beğendiğini, Taksim'de bulunan mescidin yerine de cami yapılacağını söyledi.

“Taksim’e cami yapılacak!”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çamlıca'ya yapılacak camiyi beğendiğini, Taksim'de bulunan mescidin yerine de cami yapılacağını söyledi.

İspanya yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan konuyla ilgili şunları söyledi:

“Çamlıca için 90’ı aşkın proje yarıştı. Avrupa’da binaya bakınca ‘bu katedral, bu kilise’ diyebiliyorsunuz biz de baktığımızda ‘bu cami’ diyebilmeliyiz. Klasikten moderne çok ilginç adaylar da vardı. Modern çizgi adına çok garip projeler de vardı. Cami mimarisi özellikli bir konu. Eseri gördüğünüzde ‘evet bu bir ibadethanedir, camidir’ diyebilmeniz lazım.

Ayrıca jüride olsam ikinci seçmezdim. Neden birinci seçmeyip spekülasyonlara yol açıyorsun? Kültür merkezleriyle, seminer ve sergi salonlarıyla, etrafıyla bütün bir proje. Belki şimdi maketleriyle çok anlaşılmıyor. Ama bittiği zaman güzel olacak emin olun.

Camilerin altında, sağında, solunda bu tip ticari yerler de olmamalı. Ben bu tip projelere temelden karşıyım. Cami projesinin tartışmasına eyvallah. Tartışılsın. Ama bir çok eleştiri bilmeden yapılıyor.

Taksim'e cami yapılacak mı?

Evet yapılacak. Şimdiki mescidin yerinde, etrafında birkaç bina daha var. Onların orası bir ada. Maksem’in arkası. Birkaç parsel kamulaştırılacak.