Konut Haberleri
24 Eyl 2015 14:35 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 03:27

Taksim Meydanı'na bakın ne yapılacak!

Mayıs 2015 tarihinde başlayan çalımalar kapsamında Taksim Meydanı'nda zemin düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından oturma birimleri, süs havuzlar, ağaç dikimi ve aromatik bitki bahçesi yapılacak

Taksim Meydanı'na bakın ne yapılacak!
Mayıs ayında başlayan düzenleme çalışmalarının devam ettiği Taksim Meydanı’nda zemin düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Zemin çalışmaları tamamlandığında oturma birimleri ve süs havuzları yapılıp bölgeye yeni ağaçlar dikilecek. Daha sonra ise Taksim Meydanı’nda bulunan Cumhuriyet Anıtı’nı daha da ortaya çıkarmak için bir takım düzenlemeler yapılacak. Öte yandan yeni planlama kapsamında Taksim’e ‘aromatik bitki bahçesi’ yapılacak.

13 Eylül 2013 tarihinde tamamlanarak yayalara açılan Taksim Meydanı betonarme görünümüyle eleştirilerin hedefiolmuştu. Bunun üzerine mayıs 2015'te başlatılan çalışma ile ilk etapta zemin düzenlemesi yapıldı. Bugünlerde metro istasyonunun olduğu kısımda yoğunlaşan çalışmaların tamamlanmasının ardından bu kez de alana oturma birimleri ve süs havuzları yapılması için çalışmalara başlanacak. Taksim Meydanı'nda 3 bin 500 metrekarelik bir alanda aromatik bitki bahçesi oluşturulup meydana 1700 yeni bitki dikilecek.

Taksim Meydan Düzenleme Projesi kapsamında daha önce yapılan çalışmalarda trafik tünellerle meydan altına alınmış ve yayaların Gezi Parkı, Atatürk Kültür Merkezi, Talimhane ve İstiklal Caddesi arasında yürüyebilmesine olanak sağlayan 100 bin metrekarelik alan yapılmıştı.