Gündem
29 Kas 2013 12:48 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:42

Taksim Meydanı için 3 proje var

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Taksim Meydanı için biri yoğun ağaçlandırmayı içeren üç projelerinin bulunduğunu açıkladı.

Taksim Meydanı için 3 proje var
Jale Özgentürk'ün haberi'ne göre; İstanbul, 15 milyona koşan nüfusu ile birçok Avrupa ülkesini geride bırakan bir dev kent. The Economist dergisinin istikrar, sağlık hizmetleri, kültürel hizmetler/çevre, eğitim ve altyapıdan oluşan 5 kategoriye göre yaptığı araştırmada 140 kent arasında 110'uncu sırada yer aldı.
İstanbul'un yıllarca bir planı bile yoktu. Kentin 1/100 binlik genel planı daha yeni hazırlandı. Bu planın ayrıntılarını ise kamuoyu ne yazık ki hâlâ bilmiyor.

Önceki gün İstanbul Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. Çünkü İstanbul'un gelecek stratejileri moda, finans ve lojistik üzerine inşa edilmek isteniyor. Bu da sanayinin kent içinden tamamen taşınması anlamına geliyor.
İstanbul, Türkiye sanayiinin bel kemiğini oluşturan fabrikaların bulunduğu bir kent. Vergilerin yüzde 60'ını bu kent sanayicisi ödüyor. O nedenle kalabalık bir sanayici kitlesi toplantıdaydı. Topbaş'a ulaşmak kolay değil. İstanbul üzerine herkes konuşuyor ama onun sesi çıkmıyor.
Bu nedenle Topbaş'la toplantı sonrası ayaküstü bir sohbet yaptım. İstanbul'un gündemindeki bazı sorulara yanıt aradım.

Tabii en önemli gündem maddelerinden biri; şu anda her geçişimde yüreğimi acıtan Taksim Meydanı'nın halinin ne olacağıydı? Topbaş, Taksim Meydanı'nın peyzajı için üç proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bu projelerden birinin yoğun ağaçlandırmayı içerdiğini, diğerlerinin ise modern çizgiler taşıdığını anlattı. Meydanın kısa zamanda düzenleneceğini ve seçimlerden önceye yetişeceğini açıkladı.

Radikal