Konut Haberleri
24 Ağu 2014 21:18 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:42

Tahincioğlu gayrimenkulde zirveye göz dikti!

Sektörde 3 yıl içinde ilk 5’e, 5 yıl içinde de ilk 3’e girme hedefiyle ilerleyen Tahincioğlu Gayrimenkul yeni projelerle geliyor

Tahincioğlu  gayrimenkulde  zirveye göz dikti!
Yaptıkları nitelikli projelerle gayrimenkul sektörüne imza atan Tahincioğlu Gayrimenkul, Palladium Tower başta olmak üzere ofis projelerinin yanı sıra konutta da iddialı… Tahincioğlu Gayrimenkul
Genel Müdürü Alpaslan Çalım, emlakeki.com’a firmaları ve projelerine
dair çok özel açıklamalarda bulundu…
- Teslimlerin başladığı Palladium Tower’la başlayalım. Satışlar ve doluluk nasıl?
Palladium Tower’ın satışını bitirdik.Doluluk oranımız da kiralamalarla ilgili kısım  yüzde 45 gibi bir rakam. Ofis projelerimizi satmakla bırakmıyoruz. Tüm kiralamayı tek elden yönetiyoruz. Oradaki her şeyin düzgün olabilmesi için hem kiralama işini hem de işletmeyi projenin sonuna kadar kişiler adına yönetiyoruz .
-  Aracı bir kurum oluyor mu?
Tabiki oluyor. Fakat yönetim fonksiyonunu sağlayan otorite biz oluyoruz. Aksi takdirde karmaşa oluşur. Satın alan kişilerin haklarını sonuna kadar savunmak için böyle bir çalışma yapıyoruz .
-  Seyrantepe’de yapacağınız yeni projeniz kaç konut olacak?
Şu an sayıyı söylemek mümkün değil. Mimari proje son ana kadar değişim gösterebiliyor ama orta çapta bir büyüklük yani 300-350 konutluk bir proje gibi. İki kule olarak düşünüyoruz ancak değişken olabilir.
- Yeni projeler gelecek mi?
İzmir ve Ankara ile sürpriz olarak aktif şekilde ilgileniyoruz. İstanbul Kartal’la ilgileniyoruz hatta görüşüyoruz. Yine Maltepe de ilgilendiğimiz bölgelerin arasında yer alıyor. İkitelli’de yeni bir proje geliştirmek üzere bir çalışmamız var.  Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm olan bir projemiz var.
-  Bu sürprizler hangi yıla tekabül eder?
Bu da sürpriz. Ama önümüzdeki yıl içerisinde kazmayı vurup başlamayı düşünüyoruz. Gayrimenkul sektörünün önemli oyunculardan birisi olarak önümüzdeki 3 yılda ilk 5’te, 5 yılda ilk 3’te olmak gibi hedefimiz var. Bunun için var gücümüzle ekip olarak çalışıyoruz. 

Uygun maliyetli arsa verin ucuz konut yapayım

UCUZ konut yapmayı çok istediklerini belirten  Alpaslan Çalım, arsa sıkıntısını aşamadıklarını söyledi. Çalım şunları kaydetti: “Bana uygun maliyetli arsa bulun yarın yapayım. Arsa fiyatları çok yüksek Türkiye’de. Hepimiz bu yüzden orta sınıfın üstüne konut yapıyoruz. İhtiyaç orta ve alt gelir sınıflarda. Kiptaş ve TOKİ çok ciddi çalışmalar yapıyor. Biz de dar ve orta gelirli sınıfta konut yapmayı isteriz fakat arsa maliyetleri, arsa üretememek çok ciddi bir sıkıntı olarak karşımıza çıkıyor. Bir de artık büyükşehirlerde arsa bulmak da çok zor. Hal böyle olunca fiyatlar yüksek oluyor. Bu durumda ister istemez üst ve orta üstü segmente giriyoruz.”

Kentsel dönüşüme 3 koldan giriyoruz

ÇALIM, firma olarak kentsel dönüşümün üzerine çok gittiklerini söyleyerek, “Şu an çalıştığımız 3 bölge var. Beykoz, Yenisahra ve Zeytinburnu” şeklinde konuştu. Bu bölgeleri daha da arttıracaklarını dile getiren Alpaslan Çalım şöyle devam etti: “İyi dönüşüm yapmak için en önemli etkenlerden birisi lokasyondur. İstanbul’da iyi lokasyon bulmak pek mümkün değil. Hem İstanbul’a hem topluma faydalı bir iş yapmak, gerçekten şehrin dokusuna uygun projeler üretmek için çok etkin çalışacağız. Oran olarak yüzde 70’lere ulaştığımız bölgeler var. Önümüzdeki 5 yıl içinde 5 bin kişiye dokunmayı düşünüyoruz, böyle bir  hedefimiz var. Belki de daha fazla.”