Konut Haberleri
09 Eyl 2016 10:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:38

Suriye'ye altyapılı şehirler kurulacak

Cerablus-Mare hattını terörden temizleyen Türkiye, güvenli bölge oluşturulduğunda bölgede altyapılı şehirler kuracak.

Suriye'ye altyapılı şehirler kurulacak
Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu ile birlikte Cerablus-Mare hattını terörden temizleyen Türkiye, güvenli bölge oluşturulması durumunda kentleri kalkındıracak projelere imza atacak.

Bölgede altyapı ve sosyal donatılı şehirler kurmayı planlayan hükümet, konut projeleri geliştirmek için yol haritasını belirledi. Güvenli bölge ilanı gerçekleştiği takdirde harekete geçecek olan yetkililer projeyi AFAD kontrolünde yürütecek. Yurtdışı projesi olduğu için Sivil Toplum Kuruluşu üzerinden yürütülecek konut planlarında TOKİ'nin tecrübesinden de faydalanılacak. Sabah'ın haberine göre güvenli bölge ilanı gerçekleştirilirse Türkiye bölgenin yeniden inşasında aktif rol oynayacak. Savaşın yaralarını saracak olan hükümet, bölgede ilk olarak barınma sorununu çözecek.

6 ay sürecek

Güvenli ve altyapısı tamamlanmış şehirlerin kurulması tüm şartlar hazırlandıktan sonra 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekleşecek. İnşa edilecek konut ve şehirler yurtdışında bulunduğu için hükümet tarafından belirlenen bir sivil toplum kuruluşu ile hareket edilecek.