Konut Haberleri
21 Mayıs 2017 14:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:11

Sur Yapı'dan 19 bin konutluk yeşil dönüşüm!

Markalı konut üreticisi Sur Yapı, Antalya'da 1 milyon 300 bin metrekarelik kentsel dönüşüm çalışmasına başlıyor. Proje kapsamında 19 bin konut yer alacak ve 260 bin metrekarelik yeşil alan bulunacak...

Sur Yapı'dan 19 bin konutluk yeşil dönüşüm!
Sur Yapı, Antalya’daki kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. 1 milyon 300 bin metrekarelik alanda yapılacak dönüşüm projesinde 19 bin konut yer alacak. Konutların 5 bini hak sahiplerine verilecek. Ön talep toplanan projenin Antalya, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir, Konya, Afyon, Isparta, Balıkesir’in de aralarında bulunduğu toplam 24 ilden yoğun talep gördüğü açıklandı. Bir haftada gelen talep 16 bini aştı. Antalya özelinde ise Muratpaşa  Kepez, Konyaaltı ve Manavgat başta olmak üzere 13 ilçeden talep alındığı belirtildi.

260 BİN m² YEŞİL

Projede hem mevcut ağaçların korunduğunu hem de yeni yeşil alanlar tasarlandığını belirten Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, “Projede bir dönüşüm tesisi kuruldu. Oradan çıkan molozlar dönüştürülüp yolların altyapılarında dolgu malzemesi olarak kullanılıyor. Böylece çevresel atıklar oluşmuyor. Günde ortalama 1800 ton moloz dönüştürülüyor. Arazide bulunan 10 bin 764 araç sökülüp tekrar dikilecek. Bunun dışında projede 260 bin metrekare yeşil alan bulunacak. Öte yandan proje alanından çıkan 114 ton odun ve ahşap, yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Bu anlamda örnek ve çok çevreci bir kentsel dönüşüm meydana gelmiş olacak. Projede bölgede yaşayan sokak hayvanları için ise bir yaşam alanı oluşturulacak” dedi.

‘HAZİRANDA BAŞLAR’

Antalya Büyükşehir Belediyesi şirketi Antepe’nin, Kepez-Santral bölgesi projesinin tüm süreçlerini sorunsuz yürüttüğünü ve Türkiye için örnek bir çalışma sergilediğini söyleyen Altan Elmas, “Kendilerine teşekkür ediyoruz. Bu aşamadan sonra projeyi biz devralacağız ve proje ile Antalya’ya katma değer sağlamayı hedefliyoruz. Projede konutların yanı sıra kültürel alanlar, dev şehir parkı, sağlık tesis alanları, eğitim alanları, camiler, ofisler ve ticari alanlar bulunacak. Haziran ayı içerisinde de ruhsatımızı alarak inşa sürecine başlamayı hedefliyoruz” dedi.

RUSLAR HAREKETE GEÇER

Projede satışa sunulacak konutların hem yerli hem de yabancı yatırımcı için fırsatlar sunduğunu belirten Altan Elmas, “Rusların konut alımını bu projeyle tekrar harekete geçirmek istiyoruz. Öte yandan İranlı turistlerin de ilgisini çekeceğimizi düşünüyorum. Projemiz hem konum hem de olanakları itibariyle yabancılar için karlı bir yatırım olacak” dedi.

5 MİLYON EURO HİBE ALDI

ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi AB Ufuk 2020 hibe programına da seçildi. AB Akıllı Kentler ve Toplumlar (SCC-1-2017) çağrısı kapsamında MAtchUP projesiyle yaklaşık 5 milyon Euro hibe almaya hak kazandı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “Projenin en dikkat çekici tarafı akıllı kent olarak tasarlanan Kepez Santral projemizin, altyapısından üstyapısına, fiziki yaşam alanlarından, sosyal yaşama kadar hayatın her yerinde estetik, akıllı ve sürdürülebilir bir kent oluşturma-mızdır. Avrupa Birliği’nin verdiği bu teşvik, ne kadar doğru yolda olduğunu gösteriyor” dedi.