Güncel
15 Eki 2020 09:30 Son Güncelleme: 15 Eki 2020 09:34

Süper Lig'de seyircili maçlar başlıyor! Locadan izlemek serbest.

Süper Lig'de seyircili maçlar başlıyor! Locadan izlemek serbest. Süper Lig'de 223 günlük hasret locada bitecek.

Süper Lig'de seyircili maçlar başlıyor! Locadan izlemek serbest.

Futbol seyircisi için kısmi de olsa keyif veren haber geldi. Süper Lig karşılaşmalarında korona virüs tedbirleri nedeniyle stadyumlara seyirci alınmıyordu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 17 Ekim Cumartesi’den itibaren maçların locadan izlenebileceği kararını aldı. Statlardaki locaların yüzde 50 oranında taraftarlara açılmasına izin verildi. 

223 gün sonra ilk kez stadyumlarda maçlar seyirci önünde oynanacak. Bu kararla kulüpler ciddi miktarda gelire kavuşacak. Statlarda aylar sonra taraftarların sloganları yükselecek.

Bu haftadan itibaren Beşiktaş bin 650, G.Saray bin 500, F.Bahçe 998, Trabzon 630 seyirciyi iç saha maçlarında localarına alabilecek.

TFF pandemi nedeniyle seyirci hasılatı sıfıra inen kulüpleri biraz olsun rahatlatmak için bu kararı aldı. Dört büyüklerden gelen yoğun talepler alınan kararda etkili oldu.

TFF, geçtiğimiz cumartesi günü aldığı kararla statlardaki kulüplerin statlardaki localarının yüzde 50 oranında taraftarlara açılmasına izin verdi. 

Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.com 2. ve Misli.com 3. Lig ile Ziraat Türkiye Kupası müsabakalarını kapsayan uygulama, 17 Ekim Cumartesi günü başlayacak. TFF, dün de localara seyirci alımı sırasında uygulanacak sağlık tedbirlerini açıkladı.

BJK VE GS LOCA GELİRİNDE LİDER

Spor otoriteleri özellikle Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin localardan her yıl milyonlarca lira gelir elde ettiklerini söylüyor. Toplam 64 locası bulunan Fenerbahçe’nin stadına göre daha yeni olan bu statlarda Beşiktaş’ın 147, Galatasaray’ın 198 adet locası bulunuyor.

Fenerbahçe bundan böyle Ülker Stadı’nda oynayacağı karşılaşmalara, localardaki toplam seyirci kapasitesinin yarısı olan 998 seyirciyi alabilecek.

Diğer taraftan Beşiktaş bin 650, Galatasaray ise bin 500 seyirciyi localarında konuk edebilecek. Trabzonspor ise iç saha maçlarını oynadığı Medical Park Stadı’ndaki 122 locada 630 taraftarının önünde oynayabilecek.

ETİKETLER
#Locada maç keyfi