Konut Haberleri
06 Eki 2017 08:41 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:28

Sultanahmet'in altından saray çıktı!

Birçok devlete başkentlik yapan İstanbul'da yeni bir tarihi sır bulundu. Sultanahmet'te eski bir binanın altından saray çıktı.

Sultanahmet'in altından saray çıktı!
Mega şehir İstanbul'da yeni tarihi kalıntılara rastlandı. Sultanahmet'te Basın İlan Kurumu’na ait eski binanın altında saray olduğu ortaya çıktı.

Kazı çalışması başlatılmadı

2011’de boşaltıldıktan sonra 2013’te yıkımına başlanan binanın bulunduğu 360 metrekarelik alan, koruma altına alındı. Etrafı ve üstü galvanizlerle kapatılan alanın altında, hemen karşısında bulunan Binbirdirek Sarnıcı’nın tonozları ve M.S. 4. yüzyıla ait saray kalıntısının bulunduğu sanılıyor. gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre çaprazında eski İstanbul Adliyesi binası olan alanın çevresi, otopark olarak kullanılıyor. Bölgede henüz kazı çalışması başlatılmadı.

Bizans dönemine ait...

Habertürk’ün bilgisine başvurduğu arkeologlara göre, alanın altında Bizans İmparatoru Büyük Konstantin (324-337) döneminde kentin önemli senatörlerinden olan Philoksenus’un yaptırdığı sarayın kalıntıları yer alıyor. Bir diğer ihtimal Lausus Sarayı’na ait kalıntılar bulunması. Senatör Lausus, sarayını 415-420 yılları arasında inşa ettirmişti.

 
ETİKETLER
#saray #sultanehmet