Konut Haberleri
10 Ara 2012 16:40 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:14

Su kulesinden otel yaptı, sıra dönüşümde

Dünyadaki kentsel dönüşüm projelerinin içinde yer alan Babaoğlu, Amsterdam ve Hamburg’dan sonra Haliç’in dönüşümüne de katkı sağlıyor.

Su kulesinden otel yaptı, sıra dönüşümde

Türkiye’nin gündeminde olan kentsel dönüşüm çalışmaları özellikle Avrupa’da yapılmış ve başarılı olmuş projelerin mercek altına alınmasına sebep oluyor. Gerçekleştirilen başarılı projelerin bazılarının altında ise Türk yöneticilerin imzalarının bulunması, gözleri onlara çeviriyor.

Amsterdam ve Hamburg’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında daha önce yapılmış ve başarılı olmuş iki proje bir Türk profesyonele ait. Hilton Garden Inn ile Haliç’e yatırım gerçekleştiren Alman – Türk ortaklı Amplio Emlak Yatırım A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Haliç’in de doğru planlanmış dönüşüm projeleriyle daha da değerleneceğine inanıyor.

Su Kulesinden Otel Yaptı

Dünyadaki kentsel dönüşüm projelerinin içinde yer alan Babaoğlu, Amsterdam ve Hamburg’dan sonra Haliç’in dönüşümüne de katkı sağlıyor. Amsterdam’da kentsel dönüşüm projesi kapsamında Ostelijke Handeskade Mövenpick Hotel otelinin inşasında yer alan, Hamburg’da ise eski bir su kulesini yenileyerek Mövenpick Hamburg Wasserturm’a dönüştüren Babaoğlu, dönüşmeye başlayan Haliç’e de 2011 yılında uluslararası bir marka olan Hilton’u getirdi.

Haliç’te Dönüşüm 2007 Yılında Başladı

Bölgeyle uyumlu bir şekilde inşa edilen ve dünyanın en çevreci otellerinden biri olan yapının dönüşümün en görünür parçalarından biri olduğunu belirten Babaoğlu, “Beyoğlu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Misbah Demircan’ın bizi iknası ve desteğiyle ortaya koyduğumuz Hilton projesi, dönüşüm öncesi örnek bir yapı oluşturdu. Biz Hilton projesinin temiz inşa süreci, doğaya duyarlılık ve bulunduğu bölgenin dokusuna uyumluluk kriterlerinin bölgedeki kentsel dönüşüm projesinin standartlarını yükselteceğine inanıyoruz. Bu nedenle Haliç’teki dönüşüme 2007’de başladığımızı söyleyebiliriz” diyor.