Konut Haberleri
23 Mar 2016 11:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:09

Stajyer öğrenciye 433 TL müjdesi!

Hükümet tarafından verilen söz doğrultusunda gündeme gelen tasarı, gençlere fırsat vermeye yönelik çalışmalarla ilgi odağında...

Stajyer öğrenciye 433 TL müjdesi!
Stajer öğrencilere destek amacıyla başlatılan çalışmada yaklaşık 433 TL ücret verilmesi gündemde. Hükümet verdiği 3 aylık vaatlerin yüzde yüzünü tamamlarken öğrencilere yapılan destek yüzleri güldürdü.
Meclis'e gönderilen Torba Yasa ile Eylem Planı'nda yer alan tasarıya göre; meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversitede okuyan öğrenciler staja özendirilecek. Stajyer öğrencilere asgari ücretin 3'te 1'i oranında yani yaklaşık 433 TL ücret verilecek. Bu ücretin bir kısmını devlet, bir bölümünü de işveren karşılayacak.
Borçlara af yasası 
25 yaş öncesi gençlerin birikmiş Genel Sağlık Sigortası prim borçları silinecek. Kentsel dönüşüm kapsamına girmek şartıyla izinsiz yapılara 'elektrik-su-doğalgaz' bağlanmasına izin veren düzenleme de torba tasarıya girdi. Buna göre, 1 Kasım 2015'ten önce inşa edilen kaçak yapılara elektrik, su, doğalgaz bağlanmasına izin verilecek. Kentsel dönüşüm için 5 artı 5 yıllık süre tanınacak.