Konut Haberleri
03 Ara 2012 15:20 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:13

Spradon Vadi’nin yüzde 80’i yeşil alan!

Kuzu Grup'un Bahçeşehir 2. bölgede yer alan Spradon Vadi projesinde yılın son fırsatları dikkat çekiyor.

Spradon Vadi’nin yüzde 80’i yeşil alan!

Bahçeşehir 2. bölgede yer alan Spradon Vadi projesinde yılın son fırsatları dikkat çekiyor. Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özen Kuzu, projenin toplam değerinin 250 milyon lira olduğunu belirterek, “Toplam 42 bin metrekare arazi üzerinde 160 bin metrekare inşaat alanı bulunan Spradon Vadi, 28 ve 30 katlı iki kulenin yanısıra 5 tane de 9 ve 12 katlı bloktan oluşuyor” dedi.

Bahçeşehir’de yer alan Spradon Vadi projesinin yüzde 80’inin yeşil alan olduğunu söyleyen Kuzu Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özen Kuzu, “Toplam 42 bin metrekare arazi üzerinde 160 bin metrekare inşaat alanı bulunan Spradon Vadi, 28 ve 30 katlı iki kulenin yanısıra 5 tane de 9 ve 12 katlıb loktan oluşuyor. Ekim 2011’de inşaatına başlanan Spradon Vadi’de 524 adet (1+1) ve 476 adet (2+1), 37 adet (3+1) ve (4+1) düz veya dubleks daire yer alacak. Toplamda ise 1037’si konut ve bir adet ticari ünite bulunacak. Şeref Kesgün’ün mimarlığını üstlendiği proje adını Bahçeşehir’in Isparta kule yerleşim bölgesinin antik dönemdeki adı Spradon’dan alıyor. Konforu ve özellikle de doğaya sahip çıkan konsepti ile ilgi çekiyor.”

Bahçeşehir’in 1980’li yıllarda planlanan ve dünyanın sayılı uydu kentlerinden olan bir proje olarak hayata geçtiğine dikkat çeken Özen Kuzu, şunları söyledi: “Alt yapısı 100 yılın üzerinde bir zaman dikkate alınarak oluşturuldu. Yerleşim alanları belirlendi. Sosyal ve demografik yapısı planlandı. Şehrin gecekondulaşması ya da plansız yapılanması daha baştan engellendi. Çağdaş şehirleşmenin tüm gerekleri yerine getirildikten sonra bölgede hayatın başlamasına izin verildi. Spradonlar, işte bu planlama içindeki konut alanlarına inşaa edilen projeler oldu.”

Spradon Vadi’de bir çok yenilik bulunduğunu da söyleyen Özen Kuzu, “Spradon Vadi içerisinde site sakinlerine hizmet vermesi amacı ile kurulacak olan ‘Sağlık Evi’nde görev alacak, ebe, hemşire ve sağlık görevlisi yılın 365 günü; haftaiçi, haftasonu, resmi ve bayram tatilleri de dahil olmak üzere 7 gün 24 saat kesintisiz sağlık hizmetisunacak” dedi.

Özen Kuzu, Bahçeşehir 2’nci bölgede yer alan Spradon Vadi projesiyle ilgili şunları anlattı: “Toplam yatırım değeri 250 milyon TL olan Spradon Vadi’nin yüzde 80’i yeşil tasarlandı. Spradon Vadi’de açık ve kapalı yüzme havuzları, güneşlenme terasları, su ve yeşili buluşturan şelaleler yer alıyor. Oyun alanları, yürüyüş parkurları, Fitness Center, Sauna ve Türk hamamının da bulunacağı Spradon’da otopark sorunu da olmayacak. Her daire için konut erişimli bir kapalı otopark ve Spradon Vadi misafirleri için de 300 araçlık bir açık otopark yer alacak.”