Konut Haberleri
27 Ara 2017 14:05 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:36

Soylu’dan günübirlik ev talimatı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, günübirlik evlerin mevcut durumu yüzünden isyan etti ve olaya müdahale edilmesi için talimat verdiğini dile getirdi.

Soylu’dan günübirlik ev talimatı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valiliği'nin düzenlediği 'Avrupa Yakası 1. Grup Mahalle Muhtarları Toplantısı'na katıldı. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in de katıldığı toplantıda konuşan Soylu, günübirlik evler için şu ifadeleri kullandı:

KİMSEYE BİLGİ VERİLMİYOR

Terör meselesinde, bu günübirlik evlerle ilgili bir kural getirdik. Adam günübirlik eve geliyor. Kim olduğunu biliyoruz. Kimseye de haber vermiyorlar zaten. Şimdi, otellerde nasıl kalınırsa, emniyete ve jandarmaya bilgi veriliyorsa, günübirlik evlerde kalanların bilgileri de veriliyor. Günübirlik evler maliye kaydı içerisine de alındı.

PKK’LI MI DEAŞ’LI MI?

Adam orada bir para kazanıyor ama kimseye bir vergi ödediği bir kayıt sunduğu yok. Bu dünya içerisinde geldiğimiz durum içerisinde bizim buna müsaade etmemiz mümkün değil, doğru da değil zaten. DEAŞ'lı mıdır,  PKK'lı mıdır, DHKP-C'li midir? Uyuşturucu satıcısı mıdır, yoksa fuhşa teşvik eden bir anlayışı mı söz konusudur? Bütün bunları rüyamızda görecek halimiz yok. Biz bunları takip etmekle mükellefiz. Sorumluluğumuz budur. Bu sorumluğunu hep beraber yürütmek durumundayız."