Politika
30 Mayıs 2019 11:09 Son Güncelleme: 30 Mayıs 2019 11:14

Soylu'dan 100 bin polise oy attırılacak iddiasına yanıt!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul seçimleri ve CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Soylu'dan 100 bin polise oy attırılacak iddiasına yanıt!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP ve MHP İlçe Teşkilatları koordinasyonunda Başakşehir'deki Millet Kıraathanesi'nde düzenlenen sahur programına katıldı. Soylu burada yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu'nu işaret ederek "Hafif bir ayarı kaçtı. Sağa sola sinirleniyor. Bugün bir çocuğa, bir gencimize hakaret ediyor. Bütün bunları yapıyor, neden biliyor musunuz? Şarjı bitti, onun şarjı 31 Mart'a kadardı. 31 Mart'ta bir güç zehirlenmesiyle karşı karşıya kaldı ve şimdi önüne gelene çatmaya çalışıyor." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine değinen Soylu, şunları kaydetti:

"Tam 1.5 aydır yapmadıkları tezvirat ve dedikodu kalmadı. Güya ben İçişleri Bakanıyım, İstanbul'a 100 bin polis getireceğim ve oy kullandıracağım. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı diyor ki '31 Mart'ta kim oy kullanmışsa aynı kişiler 23 Haziran'da da oy kullanacaklar.' Ama tezvirat ve dedikodu her tarafta. Bir sanatçı çıkıyor, 'Benim kaydımı sildiler' diyor. Nüfus Genel Müdürüne diyorum ki 'Şuna bakıver.' Bakıyor, 29 Mart'ta kendi kaydını almış başka tarafa getirmiş. 'CNN Türk'te kameraman 4 kişi işten çıkarıldı' diye yalan söylüyorlar, açıklama yapıyor”