Gündem
02 Kas 2013 14:09 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:38

Sosyete mekanı Reina kaçak mı?

Boğaz’da yapılan denetimlerde ünlü bir eğlence mekanının, imar planında ‘kamuya açık yüzme havuzu’ olarak görüldüğü tespit edildi.Söz konusu mekanın Reina olduğu iddia ediliyor

Sosyete mekanı Reina kaçak mı?
Bodrum kıyılarında başlayan kanuna aykırı kaçak yapı incelemesi İstanbul Boğazı’na uzandı. Boğaz’da yapılan denetimlerde ünlü bir eğlence mekanının, imar planında ‘kamuya açık yüzme havuzu’ olarak görüldüğü tespit edildi. Konuya yakın kaynaklar söz konusu yerin Reina olduğunu iddia etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sahillerde kıyı kenar çizgisi denetimi yapılacağına yönelik açıklamalarının ardından denetimin kapsamı genişledi. Bodrum’da iki otel için yıkım kararı çıkarken, İstanbul Boğazı’ndaki gece kulüpleri ve villalar da denetim altına alındı.
 
Boğaziçi görünümüne aykırı yapılaşmanın tespiti için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan denetimlerin ilk sonuçlarına göre İstanbul Boğazı’ndaki ünlü bir eğlence mekanının yürürlükteki imar planında ‘kamuya açık yüzme havuzu’ olarak görünmesine rağmen sosyeteye hizmet eden bir eğlence mekanına dönüştüğü ortaya çıkarıldı.
 
Bakanlık, henüz eğlence mekanının ismini açıklamadı. Ancak, konuya yakın kaynaklar eğlence merkezinin Reina olduğunu iddia ettiler. İncelemeler sonrası Boğaziçi Öngörüm Kanunu’na aykırı hareket eden yapılara yıkım kararı ya da yüklü miktarda para cezası verilebilecek.
 
Ercan Baysal/Star