Konut Haberleri
06 Şub 2017 12:56 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:59

Sosyal medya yeni kazanç kapısı oldu

Sosyal medya birçok kişi için kazanç kapısı oldu… Özellikle milyonlarca takipçileri bulunan ünlüler, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla milyonlar kazanıyor...

Sosyal medya yeni kazanç kapısı oldu
Televizyonlarda görmeye alışık olduğumuz yıldızlar, sosyal medyada da milyonlar kazanıyor. Oynadıkları dizi, reklam ve film gibi projelerin yanı sıra milyonlarca takipçileri bulunan sosyal medyadan da para kazanıyorlar. 

Ünlü, ünsüz pek çok kişi için sosyal medya gelir kaynağı oldu. Twitter, Instagram ve Facebook fenomenleri, ürün tanıtarak veya satış yaparak ayda milyonlar kazanıyor. Bazı bloggerlar tek bir paylaşımdan onbinlerce dolar alıyor. Bilinirliğine göre tanıtım tarifesi değişiyor.

Takipçi sayısı fazla olanın paylaşım ücreti de yüksek oluyor. Bu konuda ABD ve Avrupa'daki ünlüler başı çekiyor. ABD'deki son yılların en popüler top modelleri Kendall Jenner ve Gigi Hadid, Instagram'daki bir paylaşımları için 125- 300 bin dolar arasında para kazanıyor.

Türkiye'de de bu konuda başı Demet Akalın, Burcu Esmersoy, Özge Ulusoy, Ebru Şallı, Işıl Rençber gibi ünlü isimler başı çekiyor. Paylaşım ücretinde rekoru ise 20 bin liralık tanıtım ücreti ile Demet Akalın elinde bulunduruyor. Paylaşımlarıyla sosyal medya fenomeni olan isimler de zaman içinde büyük paralar kazanabiliyor.