Konut Haberleri
23 Mayıs 2020 11:51 Son Güncelleme: 23 Mayıs 2020 11:58

Sosyal konutların temeli haziranda atılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 100 bin sosyal konut projesiyle ilgili "‪Haziranda da temel atma işlemi başlayacak" ifadelerini kullandı.

Sosyal konutların temeli haziranda atılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak projelere hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. 100 bin sosyal konutun temellerinin haziran ayında atılacağını belirten Kurum, “100 Bin Sosyal Konut projemizde bugüne dek 36 bin 73 konutumuzun hak sahiplerini belirledik. Geçen hafta 9 ilde 2 bin 788 konutumuzun kuralarını da çektik. Kura çekimlerini temmuz sonunda tamamlayacağız. ‪Haziranda da temel atma işlemi başlayacak" ifadelerini kullandı.

İNDİRİM KAMPANYASINA YOĞUN İLGİ

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) indirim kampanyasına ilişkin de bilgi veren Kurum, bu yıl da ilginin oldukça iyi olduğunu kaydetti. Bakan Kurum, "Vatandaşlarımızdan gelen yoğun talep üzerine başlattığımız konut ve iş yerleri için yüzde 20 indirim kampanyasına 4 bin 539 kişi başvurdu. Toplamda 247 milyon lira borç kapama işlemi gerçekleştirildi. ‪Bu süreçte ödeme güçlüğü çeken vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" bilgisini paylaştı.