Konut Haberleri
03 Mayıs 2016 18:01 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:17

Sosyal ağ fenomeni Twitter iş arayanlara iş buluyor

Twitter, iş arayanları iş verenlerle buluşturuyor. 19 Mayıs'ta gerçekleştirilecek olan İş Bulma Fuarı'na katılmak isteyenlerin 140 karakterli CV hazırlaması gerekiyor.

Sosyal ağ fenomeni Twitter iş arayanlara iş buluyor
Sosyal ağ fenomeni Twitter'dan iş arayanlara fırsat. 19 Mayıs'ta gerçekleşecek online İş Bulma Fuarı'nda eleman arayan şirketler belirlenen etiketlerle duyuru yapacak, iş arayanların ise en fazla 140 karakterde CV hazırlaması gerekiyor.

140 karakterli CV

Fuarın tarihi 19 Mayıs Perşembe. O gün, farklı sektörlerden ve ülkelerden şirketler, tweet atarak boş pozisyonlar için aday arayacak. İş arayanlar da tecrübelerini yazarak işverenin dikkatini çekmeye çalışacak. Burada önemli nokta, iş arayanların tecrübelerini Twitter'ın kendi kuralları gereği en fazla 140 karaktere sığdırması gerektiği. 

#İşBulmaFuarı HASTAGİ

Twitter'deki iş imkânları için belirlenen hashtag #İşBulmaFuarı. Twitter, şirketlerin ayrıca #Pazarlama, #Üretim, #Finans gibi sektörler özelinde veya #İstanbul, #Ankara, #Bursa veya #Trabzon gibi il bazında hashtagler koymalarının faydalı olacağını duyurdu.

Twitter daha detaylı bilgi için önceden kaydolanlara bir eğitim seansına katılma olanağı da veriyor.
İş arayanlar ve sektörlerin uzmanları, attıkları tweet’lere hashtagleri ekleyerek #İşBulmaFuarı içindeki tüm sohbetlere katılabilecekler. Uluslararası alanda ise #JobFair hashtag'inden fuar takip edebilir.