Güncel
12 Mar 2021 12:47 Son Güncelleme: 17 Mar 2021 13:18

Soğuk Lipoliz Bölgesel Yağlardan Kurtulmak

Kilo problemi hem kadınlar hem de erkekler için ciddi bir sorundur. Yoğun diyetler ve spor ile her ne kadar kilo vermek bir ölçüye kadar başarılsa de genellikle bölgesel olarak yağ fazlalığının sorun olmaya devam ettiği gözlemlenmektedir.

Soğuk Lipoliz Bölgesel Yağlardan Kurtulmak

Bu noktada bölgesel yağlardan kurtulmak için kalıcı bir çözüm sunan soğuk lipoliz yöntemi son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Bu yöntem ile istenmeyen yağ fazlalığından kurtulmak yağların parçalanması ile mümkün hale gelmiştir.

Soğuk lipoliz yaptıranlar bu uygulamanın en çok karın, sırt, basen, bacak gibi bölgelerde başarılı olduğunu belirtmişlerdir. Soğuk lipoliz uygulamasında bölgesel yağlanmanın olduğu yerde bulunan yağ hücreleri soğutularak tahrip olmaları sağlanır ve daha sonra ölen bu hücreler idrar ile vücuttan uzaklaştırılır. Tek seansta bile etkinin hemen fark edildiği bu uygulamada %20 oranında yağ yakımı mümkündür.

Hiçbir cerrahi müdahalelinin gerekmediği va tamamen acısız ve ağrısız bir yöntem olan soğuk lipoliz uygulamasında gündelik hayata hemen geri dönüş sağlanabilir. Soğuk lipoliz mi liposuction mı diye bir karşılaştırma yapıldığında hem işlemin kolaylığı hem de konforundan dolayı soğuk lipolizin öne çıktığını söylemek mümkün olur.

İlk soğuk lipoliz seansı tamamlandığında ilk etkiler hemen hissedilmeye başlanır. Ancak tam anlamıyla istenen etkiye ulaşılması için 3 ay gibi bir süre gereklidir. Bu süreyi daha hızlı elde etmek için bol sıvı tüketilmesi ve spor yapılması da önemlidir.

Soğuk Lipoliz Uygulama Alanları

Hemen hemen vücudun her bölgesinde uygulanabilen soğuk lipoliz yöntemi son yıllarda hem kadınlarda hem de erkeklerde en çok tercih edilen yöntemlerden biridir.

Kilo vermek herkes için oldukça zor bir hale geldi. Hayatlarımızın ağırlıklı olarak bilgisayar başında hareketsiz bir şekilde geçmesi ile ve stresimizin artması ile daha sağlıksız beslenmeye yöneliyoruz ve bu durumun sonucunda da fazla kilo alıyoruz. Her ne kadar diyet ve spora bu durum tersine çevrilebilse de bazen bölgesel olarak istediğimiz sonuçlara ulaşamıyoruz.

İstediğimiz sonuçları almanın daha zor olduğu gıdı, basen ve karın gibi vücut bölgeleri soğuk lipolizin en çok tercih edildiği uygulama bölgeleri olarak ön plana çıkmaktadır. Bu uygulama aynı zamanda sırt, bel, kol ve bacaklarda da etkilidir.

Soğuk Lipoliz Uygulaması

Soğuk lipoliz uygulamasından önce hasta detaylı bir muayeneden geçirilerek kişiye özel bir tedavi planı oluşturulur. Uygulamanın yapılacağı bölge ya da bölgeler tespit edildikten sonra bu bölgelerdeki yağ tabakalarına soğutma işlemi uygulanır. Bu işlem sonunda yağ hücreleri önce küçülür daha sonra da parçalanarak idrar yolu ile vücuttan uzaklaştırılır.

Soğuk lipoliz tedavisi oldukça konforlu bir tedavidir. Soğuk lipoliz yaptıranlar seans sırasında dinlenebilirler hatta kitap dahi okuyabilirler. Seansın bitiminde ise herhangi bir dinleme ya da iyileşme dönemi olmadığı için gündelik hayata hemen karışılabilir. Tüm bu özellikleri sebebiyle de soğuk lipoliz uygulaması oldukça ön plandadır.

Soğuk Lipoliz Seansları ve Aralıkları

Soğuk lipoliz uygulaması ile tek bir seansta istene etkinin yakalanması mümkündür. Ancak bazı özel durumlarda ve bölgelerde tek seans yeterli olmayabilir. Böyle bir durumda ek seans ihtiyacı olacaktır.

Soğuk lipoliz tedavisi tamamen hastaya göre planlanmaktadır. Dolayısıyla seans adedine karar verilmesinde bu muayenenin sonucu belirleyici olacaktır. Aksi belirtilmedikçe de her bir seans arasının en 6 hafta olarak tutulması önerilmektedir.

Ağrı Eşiğiniz Çok Düşükse Bile Soğuk Lipoliz Sizin için Uygun Bir Yöntemdir

18 yaşından büyük herkesin yaptırabileceği soğuk lipoliz uygulaması tamamen ağrısız olması ile de oldukça ön plandadır. Bu uygulamada normal şartlarda hiçbir ağrı hissedilmez ancak çok hassas bir cildiniz varsa ya da ağrı eşiğiniz çok düşükse vakumlama esnasında hafif bir ağrı hissedebilirsiniz. Ancak bu ağrı asla ve asla seansı tamamlayamayacağınız düzeyde olmayacaktır. Dolayısıyla soğuk lipoliz acıtır mı sorusunun cevabının hayır olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Soğuk lipoliz her ne kadar 18 yaşından büyük herkes için uygun olsa da hamilelik ve emzirme sürecinde, metabolizmal hastalıkları olanlarda tavsiye edilmemektedir. Bu noktada doktorunuz ile görüşerek onun yönlendirmesine uymanız oldukça önemlidir.

Soğuk Lipoliz Etkisini Çok Kısa Sürede Göreceksiniz

Sadece 60 dakika süren soğuk lipoliz tek seansta etkisini göstermektedir. Seans bitiminde cildin sıkılaşmış olduğu kolaylıkla fark edilir. Ancak soğuk lipolizden beklene gerçek etkinin görülmesi 15. günden itibaren başlasa da üçüncü ayın sonunda tam istenilen noktaya ulaşılacaktır.

Soğuk lipolizde herhangi cerrahi bir müdahale uygulanmadığı için iyileşme süreci diye bir süreçten bahsetmek mümkün değildir. İşlem biter bitmez hayat normal akışında akmaya devam edecektir. Ancak soğuk lipoliz etkisini daha hızlı görebilmek için seans sonrasında bol sıvı tüketimi ve hafif de olsa spor yapmak tavsiye edilmektedir.

Soğuk Lipolizde Yan Etki ve Zarar Analizi

FDA onaylı soğuk lipolizin bugüne kadar rapor edilen ciddi bir yan etkisi bulunmamaktadır. Soğuk lipoliz tedavisi esnasında uygulanan vakum nedeniyle zaman zaman kızarıklık veya uyuşma gibi basit yan etkiler görülse de bu yan etkilerden çok kısa sürede kurtulmak mümkündür.

Soğuk lipoliz zararlı mı sorusu sık sık gündeme gelmektedir. Az önce bahsetmiş olduğumuz çok nadir görünen yan etkiler dışında soğuk lipoliz uygulamasının hiçbir zararı bulunmamaktadır. Diğer yöntemlerin aksine tamamen ağrısız ve acısız olan bu yöntem ile neredeyse hiçbir yan etki görmeden istene sonuçlara ulaşmak mümkündür. Kişiye göre değişiklik göstermekle beraber soğuk lipoliz ile 16 cm’ye kadar incelmek mümkündür.

Soğuk Lipoliz Uygulaması ve Beslenme

Soğuk lipoliz uygulamasından sonra mutlaka ki uyulması gereken bir diyet bulunmamaktadır. Ancak bu işlem istenmeyen bölgesel yağlardan kurtulmak için uygulandığını unutmamalı ve diyetinize her zaman dikkat etmelisiniz. Beslenmenin yanı sıra çok ağır olmasa da spor yapmanız ya da daha hareketli bir yaşama geçiş yapmak da önemli bir noktadır.

Soğuk Lipoliz Uygulama Merkezleri

Soğuk lipoliz ücretleri oldukça merak edilmektedir. Soğuk lipoliz tedavisi kişiye özel bir tedavi yöntemi olduğundan standart bir fiyattan bahsetmek doğru olmayacaktır. Fiyat ayrıca soğuk lipolizin yapılacağı merkeze göre de değişiklik gösterebilmektedir. Soğuk lipoliz İstanbul’da sayısız güzellik merkezinde uygulanmaktadır. Uygulamanın popüler hale gelmesi bu durumun en büyük nedenidir. Soğuk lipoliz işlemi bazı hastanelerde de yapılabildiği için bu noktada da fiyatın çok değişken olduğundan bahsedilebilir. Uygulamayı hangi merkezde yaptıracağınıza karar verdikten sonra ücret ile ilgili de görüşülmelidir.

ETİKETLER
#lipoliz