Kentsel Dönüşüm
27 Tem 2019 10:33 Son Güncelleme: 27 Tem 2019 10:54

Sivriada’da yapılması planlanan proje iptal

Sivriada’da yapılması planlanan otel, fuar ve kongre merkezi projesi mahkeme tarafından iptal edildi. İptal kararı Resmi Gazete’de yayımlanırken, imara karşı çıkan Adalar Savunması kararla büyük sevinç yaşadı.

Sivriada’da yapılması planlanan proje iptal

Marmara Denizi’ndeki 9 adadan oluşan İstanbul Prens Adaları arasındaki Sivriada, 2017’de imara açılmıştı. Üzerinde yerleşim olmayan Sivriada imara açıldıktan sonra Yassıada’da bir dizi tesis inşa eden firma tarafından yıkım ve hafriyat çalışması başlatılmıştı.

Projeye karşı çıkan İstanbullular bir imza kampanyası başlatırken yıkım çalışmaları başlamıştı. Bizans dönemine ait tarihi eserlerin, antik liman-mendirek ve taş ocağı bölgesinin iş makineleri ile yok edileceğini, İstanbul’un yeşil kalan sonalanlarından birinin daha betonlaşacağını söyleyen çevreciler ise tepki göstermişti.

Adalar Savunması projenin iptali için yargı mücadelesini sürdürürken, Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla Sivriada’da planlanan tesisler iptal edildi. Sivriada’da başlatılan planlama, imar ve inşaat projelerinin tamamı iptal edilirken; karar 24 Temmuz’daki Resmi Gazete’de yayımlandı. İmza kampanyasına katılan yaklaşık 50 bin kişi kararı sevinçle karşıladı. 

ETİKETLER
#sivriada #proje #iptal