Konut Haberleri
08 Kas 2012 14:55 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:07

Şişli’den sonra Yenimahalle’ye geceyarısı şoku!

13 ilin büyükşehir olmasını, yüzlerce belde ve köyün kapatılmasını öngören Kanun Tasarısı, Şişli’den sonra Ankara'nın en büyük 3. ilçesi Yenimahalle'yi vurdu.

Şişli’den sonra Yenimahalle’ye geceyarısı şoku!

13 ilin büyükşehir olmasını, yüzlerce belde ve köyün kapatılmasını öngören Büyükşehir Kanun Tasarısı, Şişli’den sonra Ankara'nın en büyük üçüncü ilçesi Yenimahalle'yi vurdu.

Meclis’te yapılan görüşmelerde İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Yenimahalle Belediyesi’ne bağlı bazı mahallelerin Etimesgut ve Çankaya Belediyeleri’ne bağlanması için önerge verdi.

Önergenin ardından iktidar ve muhalefet milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Görüşmeler sırasında tasarının nedenini ise AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz açıkladı. Yenimahalle'nin, irtibatı olmayan iki bölgeden  oluştuğunu, önergeyle bu durumun ortadan kaldırıldığını ifade eden Kapusuz, Yenimahalle'deki bazı mahallelerin bağlanacağı ilçenin birinin CHP'li  belediyenin bulunduğu Çankaya; diğerinin MHP'li belediyenin bulunduğu Etimesgut  olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Yenimahalle ilçesine ilişkin önerge kabul edildi.  Buna göre, Yenimahalle ilçesine bağlı Dodurga ve Alacaatlı Mahallelerinin çevre  yolu dışında kalan kısımları Şehitali Mahallesi ile birleşecek. Şehitali,  Aşağıyurtçu, Yukarıyurtçu, Ballıkuyumcu ve Fevziye Mahalleleri Etimesgut'a  bağlanacak.

Yenimahalle'nin Dodurga ve Alacaatlı mahallelerinin çevre yolu içinde  kalan kısmı ile Çayyolu, Ahmet Taner Kışlalı, Ümit, Koru, Konutkent ve Yaşamkent  Mahalleleri Çankaya'ya katılacak.

Hürriyet

Haberin tamamını okumak için linke tıklayın:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/21877477.asp