Konut Haberleri
19 Kas 2020 13:06 Son Güncelleme: 19 Kas 2020 13:14

Şirket sayısı 40'ı aştı! Faizsiz konut sistemine devlet güvencesi geliyor

250 binden fazla kişinin katılım sağladığı ve 40'tan fazla şirketin faaliyette olduğu faizsiz konut sistemine devlet güvencesi getiriliyor.

Şirket sayısı 40'ı aştı! Faizsiz konut sistemine devlet güvencesi geliyor

Son yıllarda rakamsal olarak hızla artam faizsiz konut sistemi yasal düzenleme ile devlet güvencesi altına alınıyor. Faizsiz konut sisteminde 40'tan fazla şirket faaliyet gösterirken, 250 binden fazla kişinin katılım sağladığı belirtiliyor. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfü Elvan, faizsiz konut edindirme sistemine devlet güvencesi geldiğini açıkladı.

Sabah'taki habere göre 250 binden fazla kişinin katılım sağladığı sistemde faaliyet gösteren şirket sayısı 40'a yaklaştı. Faiz hassasiyeti bulunan ya da banka kredisindeki ek faiz maliyetini yüklenmek istemeyenlerin ilgi gösterdiği bu sistemin toplam konut satışlarından aldığı pay yüzde 15'e ulaşırken, yasal güvenceyle bu payın ikiye katlanması bekleniyor.

Ekonomi ile hukuk arasındaki ilişkiye büyük önem verdiklerini vurgulayan Elvan, "Ortak akılla gerekli düzenlemeleri yapacağız. İstişareye sonuna kadar açık olacağız. Kapılarımız 24 saat tamamen açık olacak" dedi.

MERKEZ BANKASI BAĞIMSIZ 

Hazine ve Maliye bürokratlarına sonuna kadar güvendiğine dikkat çeken Elvan, "Bürokrat arkadaşlarıma şunu söyledim; 'Beni eleştireceksiniz. Eğer siz bana 'Efendim siz doğrusunu biliyorsunuz' derseniz sizinle çalışmam'. BDDK, SPK başkanlarımıza da 'Kanun neyi emrediyorsa onu yapacaksınız' dedim. Merkez Bankası Kanunu da açık, elbette bağımsızdır" dedi 

Gelir vergisi ve kurumlar vergisinin tek kanunda toplanması konusunda geçmişte bir çalışma yapıldığını anımsatan Elvan, Elvan, "Vergilerde öngörülebilirliği sağlamak, vatandaş memnuniyeti son derece önemli, bu konuda çalışmayı yaptıktan sonra paylaşalım" diye konuştu. Kamu İhale Kanunu'nun gözden geçirilmesi gerektiğini ifaden eden Elvan, "İstisna oranlarının kurum bazında belirlenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.