Konut Haberleri
11 Haz 2016 11:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:25

Sırbistan'da 2 milyon metrekarelik dev proje

Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir firma, Belgrad'da 2 milyon metrekarelik alana inşa edilecek proje için 3.5 milyar avro harcayacak.

Sırbistan'da 2 milyon metrekarelik dev proje
Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da, Birleşik Arap Emirlikleri'nden Eagle Hills firmasının inşa edeceği 3.5 milyar avro değerindeki "Belgrade Waterfront" projesinin anlaşması imzalandı.

Sırbistan'da tartışmalara neden olan projenin inşasına dair anlaşmayı, İnşaat Ulaşım ve Altyapı Bakanı Zorana Mihayloviç, "Belgrade Waterfront" Müdürü Aleksandar Trifunoviç ve Eagle Hills Yönetim Kurulu Üyesi Mohamed Alabbar imzaladı.

Belgrad'da, Sava Nehri'nin yanı başında yaklaşık 2 milyon metrekarelik alanda hayata geçirilecek proje kapsamında çok sayıda lüks daire, park, otel, alışveriş merkezi, eğitim ve sağlık merkezleri, yürüyüş alanları ve 180 metre yüksekliğinde Belgrad Kulesi inşa edilecek.

"Belgrade Mall" adı verilen alışveriş merkezinin bölgenin en büyük alışveriş merkezi olması planlanırken, proje kapsamında 12 bin 700 ofis, 2 bin 200 otel odası ve 5 bin 700 lüks daire inşa edileceği bildirildi.

Sırbistanlı uzmanlar, kentin yeterli içme suyu ve kanalizasyon altyapısına sahip olmadığı gerekçesiyle projeye karşı çıkıyor.
ETİKETLER
#Sırbistan