Güncel
12 Oca 2021 13:47 Son Güncelleme: 12 Oca 2021 13:56

Sinpaş'tan Küçükçekmece'de dev arsa satışı! Fiyatı dudak uçuklattı

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Küçükçekmece'deki 7.806 metrekarelik arsasını sattı. İstanbul'da kıymetli arsalardan birisi olarak gösterilen gayrimenkulün satın işlemi Kamuya Aydınlatma Platformu'na gönderilen bildirim ile hem duyuruldu hem de tamamlandı. Arsanın yeni sahiplerinin burayı nasıl değerlendirecekleri hakkında ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sinpaş'tan Küçükçekmece'de dev arsa satışı! Fiyatı dudak uçuklattı

Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bir bildirimde bulunarak İstanbul Küçükçekmece'deki 7.806 metrekarelik arsasını Etkinsürekli İhracat Lojistik ve Ticaret A.Ş.'ye sattığını duyurdu.

Gayrimenkul sektöründe önemli bir satışın gerçekleştiği resmen açıklandı. Türkiye'nin en büyük gayrimenkul şirketlerinden birisi olan Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na ait olan İstanbul Küçükçekmece'deki bir arsanın satıldığı açıklandı.

Sinpaş GYO tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen bildirim ile duyurulan satışa dair detaylar da belli oldu. Buna göre Sinpaş GYO'nun mülkiyetinde bulunan İstanbul'un Küçükçekmece ilçesi Halkalı mahallesi Menekşe mevkii 801 ada ve 1 pardelde kayıtlı 7.806 metrekarelik arsa vasıflı gayrimenkul için 17.564.850 TL'lik ekspertiz değeri belirlendiği bildirildi.

18 MİLYON TL

Satışa konu yapılan arsaya Etkinsürekli İhracat Lojistik ve Ticaret AŞ talip oldu. Yapılan satış işlemi ile arsanın yüzde 97,29 hissesi bu şirkete 17.955.180 TL'lik bedelle devredildi. Şirket d ebu payların tamamını Etkinsürekli İhracat Lojistik ve Ticaret AŞ'nin hissedarı olan Ahmet Yıldız'a 18 Milyon TL bedelle sattı.

Ahmet Yıldız'a yapılan satışta bedel olarak 2.002.113 Euro belirlendi. Yapılan anlaşma gereği Ahmet Yıldız bu satış bedelini 2 yıl sonra 18 Milyon TL'den azolmamak şartıyla 2.002.113 Euro olarak ödeyecek.