Gündem
06 Ara 2013 16:30 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 00:43

Sinpaş yükseliyor, Anthill Kuleleri çatırdıyor!

Sinpaş'ın yeni projesi Bomonti Time'ın temel çalışmalarının Anthill binasında çatlaklar oluşturduğu iddia edildi.

Sinpaş yükseliyor, Anthill Kuleleri çatırdıyor!
Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Bomonti'de inşa ettiği Bomonti Time projesinin temel kazma işlemleri devam ediyor.Ant Yapı'ya ait Anthill projesinin hemen yanında yükselecek olan projenin temeli için kazılan çukurun Anthill Kuleleri'nde çatlaklar oluşmasına neden olduğu iddia edildi.
 
54 katlı, Avrupa'nın en yüksek ikiz kuleleri Anthill'in -5. katında aniden oluşan çatlaklar daire sakinlerini endişelendirdi. Hemen yanında Sinpaş Bomonti Time projesi için kazılmaya devam edilen temel çukurunun bu çatlaklara neden olabileceği daire sakinlerinin iddiaları arasında yer alıyor.

2008 yılında inşaatına başlanan ve 2011 yılında tamamlanan Anthill'in komşu projesinin temel çukuru yaklaşık 60 metre derinliğine ulaştı. Sinpaş'ın yeni projesinin diğer yanında ise Bomonti Tüneli yer alıyor. Anthill Kuleleri'nde çatlaklar oluşturduğu düşünülen temel çukurunun "Bomonti-Dolmabahçe Tüneli'ni tehlikeye sokup sokmadığı?" akıllarda soru işaretleri bırakıyor.








 
Toplam 25 bin metrekare arsa alanı ve 150 bin metrekare inşaat alanı üzerinde inşa edilen Ant Yapı projesi Anthill, 2 blok halinde 54 katlı ikiz kule. 804 dairenin yer aldığı proje radye temel ve perde beton sistemli betonarme taşıyıcı sistem yapım tekniğiyle yapıldı.210 metrekarelik kulelerde rezidanslar ve AVM yer alıyor. Anthill, Kasımpaşa ile Okmeydanı arasında İncirlidede Caddesi üzerinde Bomonti Tüneli çıkışında yer alıyor.
 
Emlakeki.com/Özel