Konut Haberleri
22 Mayıs 2014 11:23 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:05

Sinpaş nerede hata yapıyor?

Gerek şikayetleri gerekse yaptığı konutlarla son dönemde adından sıkça söz ettiren Sinpaş GYO'da yine çatlak var...

Sinpaş nerede hata yapıyor?
Son dönemlerde yaptığı inşaatlardan çok plan değişiklikleri ve şikayetleriyle adından söz ettiren Sinpaş GYO, önce İstanbul Şişli’de hayata geçirmeyi planladığı İstanbul Bomonti Time projesinde 3+1 ve 4+1 dairelerle sükse yaptı.
Öyleki projenin lansmanını Acun Ilıcalı ve Jose Mourinho gerçekleştirdi. Hatta firma bu projeden çok büyük kar bekliyordu. Ancak hesap çarşıya uymadı.

2012 yılında görücüye çıkan ve o tarihten bu yana yapımı yılan hikayesine dönen Bomonti projesinde ruhsat yenilendi. Gayrimenkul piyasasında "aile konsepti" adını verdiğimiz minimum 2+1 dairelerden oluşan konut tipleri elde kalınca değişikliğe gidildi.

Yaptığı konutlarda vatandaşları inanılmaz sıkıntıya düşüren ve şikayetlerin günübirlik garsoniyer misali kiraladıkları 1+1'e dönüş yaptılar.Çünkü 2-3-4+1'ler vatandaşa tuzlu gelince satış olmadı ve konutlar elde kaldı. 

Durum bu olunca aile konsepti de yalan oldu ve yeniden 'o' dairelere geri dönüldü.

Aynı durum Ege Yakası'nda da oldu
Benzer bi durum da büyük bir titizlikle reklamları dönen İstanbul Halkalı'da yapılan Ege Yakası projesinde oldu.

Haftalardır özlenen Ege, hayali kurulan Ege evleri şeklinde lanse edilen projede de plan değişikliğine gidildi. 

Sinpaş GYO iştiraki Eviya Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Ege Yakası projesinde lansman sırasında belirtilmeyen 1 oda 1 salon daireler projeye eklendi. Peki Ege Yakası’nda bu değişikliğe neden gidildi?

İşte bu soruya cevap bulunamadı. Aile konsepti olan duyurulan bu sözkonusu projelerin neden 1+1'e çevrildiği ise merak konusu... Sinpaş neden projelerinde sürekli değişikliğe gidiyor? Bu da vatandaşın kafasında ayrı bir güven sorusu olarak duruyor...