Konut Haberleri
08 Ağu 2017 10:06 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 05:20

Sinpaş ile Suudi Arabistan el sıkıştı!

5 yılda 2 milyon konut üretmek isteyen Suudi Arabistan Sinpaş ile el sıkıştı. Bu kapsamda Sinpaş, seramik ihtiyacı için Arabistan’da bir fabrika kuracak. Yapılan evler ise sadece Suudi vatandaşlarına satılacak.

Sinpaş ile Suudi Arabistan el sıkıştı!
Türkiye’de konut yatırımına oldukça özen gösteren Suudi Arabistan şimdi de Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul şirketlerinden Sinpaş’la ortak proje geliştirmek için harekete geçti. 5 yılda 2 milyon konut yapmayı hedefleyen Suudi Arabistan Sinpaş’a teklif götürdü. Konut projeleri için KİPTAŞ ve TOKİ  ile birlikte davet edilen Sinpaş, konut yapımında anlaşma sağladı.

Arabistan’da seramik fabrikası

Arabistan'a uzun süredir maden ihracatı yapan Sinpaş, inşa edilecek konutların seramik gereksinimi ise ülkeye kuracağı fabrika ile karşılamış olacak. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, işçilik, enerji gibi maliyetlerin ucuz olması nedeniyle iki hattın Türkiye'den sökülerek, Suudi Arabistan'a taşınacağını belirtti. Çelik, "Suudi Arabistan yönetimi konut projeleri için bizi davet etmişti. Bu projelerde kullanılacak seramikler için bir de fabrika yapacağız" şeklinde konuştu.

İki devin ortak şirketi ‘’Sinpaş Saudiya’’

Çelik, "Suudi Arabistan 5 yılda 2 milyon konut yapmak istiyor. Bunun için bizi çağırdılar. Anlaşma sağlandı. Bir yerel ortakla Sinpaş Saudiya isimli bir şirket kurduk" dedi.

Evler sadece Suudi vatandaşlarına satılacak

Yapılacak konut sayısının büyük ölçekli olduğunu vurgulayan Çelik, evlerin sadece Suudi vatandaşlarına satılacağını söyledi. Çelik, "Suudi yönetimi, altyapı için ev başına 150 bin riyal yani 45 bin dolar hibe verecek. 120 bin dolar da konut başına alıcıya kredi sağlanacak. Bu para 25 yılda faizsiz olarak geri ödeyecek" ifadelerinde bulundu.