Gündem
06 Mayıs 2014 10:38 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 01:00

Sinpaş Bomonti'ye ÇED darbesi!

Sinpaş GYO, İstanbul Bomonti inşaat çalışmalarının ÇED raporu alamadıkları için durdurulduğu ortaya çıktı.

Sinpaş Bomonti'ye ÇED darbesi!
Sinpaş GYO, İstanbul Şişli’de Acun Ilıcalı ve Jose Mourinho ile büyük sükse yaparak tanıttığı Bomonti Time Residence'ta şok üstüne şok yaşıyor. Firmanın yılan hikayesine dönen inşaat çalışmalarının Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu alamadıkları için engellediği ortaya çıktı.

Firma, 2012 yılında görücüye çıkan ve o tarihten bu yana yapımı yılan hikayesine dönen Bomonti projesinde ruhsat yeniledi. Ruhsatta bir sıkıntı olduğu ortaya atıldı ancak işin aslı öyle değildi.SİNPAŞ GYO, belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği süreç olan ve bu doğrultuda uygunluk olarak verilen ÇED raporunu alamayınca temeline başlamasına rağmen inşaata kilit vurdu.

Bekçi dahi yok!
Bomonti projesinde 3+1 ve 4+1 daireleri 1+1 ve stüdyoya çevirerek büyük kâr elde etmeyi plandığı Bomonti projensinde şuan itibariyle tek bir çivi çakamadığı gibi bekçi bile koyamıyor.

Yeni ruhsata göre ama...
Daire ve ofis sayısını 3 kat artırılan projenin eski tasarımında 426 adet rezidans, 25 adet ofis yer alırken yeni ruhsata göre bin 166 rezidans ve 74 ofis yapılacak. Hatta 9 adet dükkanında bulunacağı projede toplam bin 250 birim inşa edilecek ama firmanın nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu...

emlakeki.com/özel haber