Konut Haberleri
16 Mayıs 2016 16:45 Son Güncelleme: 10 Oca 2019 04:20

Sinop'ta bulunan adliye ve valilik binaları şehirdışına taşınıyor

Sinop'ta bulunan adliye ve valilik binaları şehir dışındaki 100 dönümlük arsaya taşınıyor...

Sinop'ta bulunan adliye ve valilik binaları şehirdışına taşınıyor
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, uzun süredir merak edilen adliye ve valilik binalarının şehir dışına taşınıp taşınmayacağı yönündeki soruları cevaplandırdı. Başkan Ergül, 2017 yılı içerisinde başlanacak çalışmalarla Valilik ve Adliye binalarının hastane yolu üzerinde alımı yapılan 100 dönümlük arazi üzerine kurulacağını belirtti.

Sinop trafik yönüyle rahatlayacak

Hayata geçirilmesi planlanan proje ile Sinop’un özellikle trafik yönünden büyük bir rahatlama yaşayacağını ifade eden Belediye Başkanı Baki Ergül, tüm Sinopluları bu projeye destek olmaya çağırdı.

Proje dahilinde hükümet binası ve yan tarafında bulunan diş sağlığı merkezinin yıkılarak şehrin daha modern bir görünüme kavuşturulacağının altını çizen Belediye Başkanı Baki Ergül, tarihi adliye binasının ise herhangi bir hasara uğratılmadan kültür merkezi olarak değerlendirileceğini açıkladı.

Ergül, “Proje ile Sinop şöyle bir kazanım elde edecek; mevcut hükümet binası, yanındaki diş ünitesini hep beraber güzel bir tören ile yıkacağız. Tabi adliye binamız çok güzel bir yapı. Bu binamız kültür merkezi olarak devam eder. Benim yaşımda olanlar bilir futbol sahamız olan alanın bir kent meydanı olarak Sinop’a kazandırılması ve altını da otopark yaparak hem Sinop’taki meydan sorununu ortadan kaldırıp bir rahatlık oluşacak hem de trafik olgusu da kendiliğinden çözüme kavuşmuş olacak" dedi.